Šiaulietis bus teisiamas ir už vertimą vartoti narkotikus

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje šiaulietis bus teisiamas už prekybą žmonėmis, taip pat už tai, kad vertė du jaunuolius vartoti narkotines medžiagas.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, N. S. prieš metus vienam pažįstamui pasiūlė užsidirbti pinigų užsienyje. Šis susidomėjo žadamu geru finansiniu atlygiu, apgyvendinimu bei materialiniu aprūpinimu Anglijoje. Jam buvo teigiama, kad nereikėtų niekuo rūpintis, jį pasitiktų ten esantys žmonės, o gauti pinigų galėtų vykdydamas vagystes iš parduotuvių. Jaunuolis sutiko su pasiūlymu ir šių metų sausio 1 dieną turėjo išvykti.

Vaikino planai pasikeitė, kai apie tai jis papasakojo savo artimiesiems. Jie atkalbėjo gero ir greito atlygio besitikintį giminaitį nuo galimo išnaudojimo. Vaikinui apie savo sprendimą pranešus N. S., šis labai supyko.

Į užsienį atlikti vagysčių vaikinas taip ir neišvyko, o N. S. po kelių mėnesių jį susitikęs, nusprendė atkeršyti. Jaunuolį kartu su nepilnamečiu broliu kaltinamasis parsivedė į savo butą, kur vertė vartoti psichotropines medžiagas. N. S. demonstratyviai mosavo beisbolo lazda ir grasindamas fiziniu susidorojimu liepė vaikinams suvartoti ant stalo pabertus amfetamino miltelius.

Broliai bijojo agresyvaus vyro ir neturėdami kitos išeities miltelius suvartojo. Ištrūkti iš vyro buto jiems pavyko tik prisiskambinus kito draugo tėvams, kurie gyveno tame pačiame name.

Atliekant ikiteisminį tyrimą N. S. bute rastas nedidelis kiekis psichotropinės medžiagos klonazepamo, kuris neteisėtai buvo laikomas jo namuose.

Baudžiamasis kodeksas už prekybą žmonėmis, lenkimą vartoti psichotropines medžiagas bei neteisėtą disponavimą psichotropinėmis medžiagomis neturint tikslo jų platinti kaltinamajam numato laisvės atėmimą iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių