Nuo seksualiai priekabiavusio psichologo galėjo nukentėti trys nelegalūs migrantai

Nuo buvusio užsieniečių registracijos centro psichologo Tomo Kelpšos galbūt įvykdytų seksualinių nusikaltimų galėjo nukentėti trys migrantai.

Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Gintarė Šatkauskaitė-Vitkauskienė ketvirtadienį BNS sakė, kad ikiteisminiame tyrime šiuo metu nukentėjusiais pripažinti trys migrantai. Anksčiau nukentėjusiuoju buvo pripažintas vienas užsienietis.

T. Kelpšai pareikšti įtarimai dėl privertimo lytiškai santykiauti. Įtariamajam yra skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, iš jo paimti dokumentai.

Vyras teismo sprendimu pusmečiui nušalintas nuo pareigų vienoje neįvardijamoje viešojoje įstaigoje, taip pat išstojo iš Liberalų sąjūdžio, kuriam priklausė.

Gegužės 7 d. Lietuvos psichologų sąjunga pranešė stabdanti savo nario, įtariamo seksualine prievarta prieš sulaikytą neteisėtą migrantą, narystę. Sprendimą sąjunga paskelbė po delfi.lt publikacijos, jog dėl prievartos lytiškai santykiauti byloje įtariamas psichologu migrantų stovykloje dirbęs vilnietis T. Kelpša.

Migrantas, kuris teigė nukentėjęs nuo šio vyro, portalui liudijo, jog T. Kelpša iš jo reikalavo seksualinių santykių mainais į pagalbą ištrūkti iš centro ir gauti leidimą gyventi Lietuvoje.

Psichologas, migranto teigimu, tvirtino galintis parašyti palankų ar nepalankų raportą, kuris nulemtų jo likimą.

Psichologas, migranto teigimu, tvirtino galintis parašyti palankų ar nepalankų raportą, kuris nulemtų jo likimą.

Sąjunga žada organizuoti vidinius profesinius seminarus apie profesinės etikos normas.

Psichologų sąjunga kviečia ir prašo žmones, apsilankymų metu patyrusius neetišką psichologų elgesį, apie tai pranešti.

Apie Vilniaus policijos pradėtą tyrimą dėl grupės užsieniečių galimo ilgalaikio seksualinio prievartavimą balandžio pabaigoje pranešė Kovos su prekyba žmonėmis centro vadovė Kristina Mišinienė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis BNS tuomet sakė, kad įtariamasis į Medininkų centrą dirbti atėjo iš Raudonojo kryžiaus ir dirbo tik dvi savaites, jis buvo atleistas balandį.

Pernai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Į Lietuvą patekę migrantai iš pradžių buvo skubiai apgyvendinti įvairiose Lietuvos vietose, vėliau – perkelti į šiuo metu veikiančius penkis užsieniečių registracijos centrus. Šiuo metu ten vis dar gyvena beveik 3 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichologams...reikia psichiatru ...

Psichologams...reikia psichiatru ... portretas
Siaubas,kokua geda,koks niekselis gejus,tratino juodukus,be kandonu sake...Tiesiog cia iskrypymas vyru,be meiles,be jokiu pazinciu,gal serga AIDS...ar kitokia liga,bet psichologui svarbu " vyras".Jam paciam reikia pagalbos,juk daro kriminalus...

ZZ

ZZ portretas
Cia baisu vyrus tratino..

et

et portretas
Liberalas, vienu žodžiu, jis gi nekaltas, jie patys atėjo, tipo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių