Sekmadienį – penki pasipriešinimo pareigūnams atvejai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį policijai teko tramdyti penkis asmenis, kurie priešinosi ar puolė pareigūnus, pranešė Policijos departamentas.

Apie 6 val. policininkai Pasvalio rajone esančiame Vienžindžių kaime atvyko sulaikyti smurtavimu namuose įtariamo 1981 m. gimusio neblaivaus vyro. Jis ėmė priešintis pareigūnams, todėl jie panaudojo eketroimpulsinį prietaisą „Taser“ ir sulaikė įtariamąjį, jis uždarytas į areštinę. Po tarnybos pareigūnai dėl sužeidimų kreipėsi į medikus, jie gydomi ambulatoriškai.

Sekmadienio naktį apie 2.50 val. į Šalčininkų policijos komisariatą atvyko neblaivus 1992 m. gimęs vyras, jis ketino išsiaiškinti aplinkybes dėl į komisariatą pristatyto brolio. Vyras nevykdė pareigūnų reikalavimų, elgėsi įžūliai ir trenkė patruliui į petį.

Įtariamasis uždarytas į areštinę, jis atsisakė tikrintis blaivumą. Nustatyta, kad tai Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo prižiūrėtojas.

Į Pagėgių gatvę Kaune dėl triukšmo apie 4.20 val. iškviesti pareigūnai sulaikė 1979 m. gimusį vyrą. Jis bendravo įžūliai, buvo agresyvus, nereagavo į perspėjimus, nevykdė patrulio veiksmų. Vyrui nustatytas 1,54 promilės girtumas, jis uždarytas į areštinę.

Panevėžio rajone esančiame Geležių miestelyje į policijos komisariatą atvesdintas 1980 m. gimęs vyras, kuris, pasak 1985 m. gimusios moters, išstūmė ją iš automobilio ir mušė. Sulaikytasis, jį vedant į laikino sulaikymo patalpą, pasipriešino pareigūnams. Vienas jų dėl dešinės rankos riešo raiščių patempimo, suteikus medikų pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Vilniuje prieš vidurnaktį gautas pranešimas, kad Markučių gatvės gyventoją esą muša mama. Atvykus pareigūnams, bute buvęs asmuo puolė patrulę su rankoje laikyta stiklo šuke, todėl kartu su pareigūne buvęs patrulis panaudojo prieš vyrą eletroimpulsinį prietaisą. Pareigūnai per įvykį nenukentėjo. Įtariamajam nustatytas 2,86 promilės girtumas, jis uždarytas į areštinę.

Dėl visų įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių