Savaitgalį 37 vairuotojams nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį policija visoje Lietuvoje sulaikė 37 vairuotojus, kuriems nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas. Viršijus šią ribą, vairuotojų laukia baudžiamoji atsakomybė.

Tai vienas didžiausių sulaikytų neblaivių vairuotojų per savaitgalį. Policija teigia, kad neblaivių vairuotojų šiuo laikotarpiu sulaikoma daugiausiai. Savaitgalį sausio viduryje policija buvo sulaikiusi 24 vairuotojus, kuriems nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas. 

Nuo sausio, kai pradėta taikyti baudžiamoji atsakomybė neblaiviems vairuotojams, baudžiamųjų bylų sulaukė daugiau nei 200 vairuotojų.

Generalinės prokuratūros duomenimis, 71 tyrimas jau baigtas. 41 tokio pobūdžio byla perduota nagrinėti sutrumpinto proceso tvarka.

„Tai ne tik greitesnė, bet ir mažiau mokesčių mokėtojams kainuojanti baudžiamojo proceso forma, kuri taikoma tik apylinkės teismui teismingoms baudžiamosioms byloms dėl nusikalstamų veikų, kurių padarymo aplinkybės yra aiškios“, – teigia prokuratūra.

25 bylos buvo baigtos baudžiamaisiais įsakymais – prokurorui pasiūlius ir kaltinamajam neprieštaraujant, teisėjas, remdamasis ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, be nagrinėjimo teisme priima baudžiamąjį įsakymą, kuriuo kaltinamajam paskiriama bauda.

Teismai neblaiviems vairuotojams taiko įvairias bausmes – skiria bauda, konfiskuoja automobilius, keliems metams atima teisę vairuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių