Per savaitę Lietuvoje pričiupti 287 neblaivūs vairuotojai

Praėjusią savaitę Lietuvoje išaiškinti 287 neblaivūs vairuotojai, pranešė Policijos departamentas.

Birželio 4-10 dienomis daugelyje Europos šalių, tarp jų ir Lietuvoje, vykdyta prevencinė priemonė, skirta transporto priemonių vairuotojų blaivumui tikrinti. Šią saugaus eismo akciją inicijavo Europos kelių policijos tinklas (TISPOL).

Mūsų šalyje policijos pareigūnai iš viso patikrino 11 tūkst. 869 transporto priemonių vairuotojų blaivumą, 2,4 proc. patikrintųjų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 141 vairuotojui, vidutinis - 89, sunkus - 54 vairuotojams.

Penki vairuotojai patikrinti dėl apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Du atvejai Marijampolės savivaldybėje ir Trakų rajone pasitvirtino.

Daugiausia - 54 - neblaivių vairuotojų išaiškinta Vilniaus apskrityje, Klaipėdos - 38, Kauno - 35, Marijampolės ir Utenos apskrityse - po 25, Telšių - 24, Šiaulių - 23, Alytaus ir Panevėžio - po 21.

Praėjusių metų birželio 6-12 dienomis vykdytos analogiškos priemonės metu mūsų šalyje išaiškinta 314 neblaivių vairuotojų, patikrintas 16 tūkst. vairuotojų blaivumas.


Šiame straipsnyje: vairuotojaiblaivumasGirtumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Piliete.

Piliete. portretas
Cia tik mazyte dalele tu paciuptu girtuokleliu ,zmogzudziu.Juos prie gedos stulpo aikstese pastatyti ir tegu praeiviai pasitycioja,gal kai kuris susigestu.

Jomajo

Jomajo portretas
O mano kaimynas užvakar pripūtė dvi promiles, bet turėjo piniginėj 1400 litų ir išsipirko. Tai kas didesni nusikaltėliai, neblaivūs vairuotojai ar mentai už kyšį juos paleidžiantys?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių