Saugant lašišines žuvis – kirtis brakonieriams

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos ir policijos pareigūnai šį rudenį nustatė 355 žuvų brakonieriavimo atvejus, pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija, praėjusią savaitę pasibaigus aplinkosauginei akcijai „Lašiša“.

Šios akcijos metu pareigūnai vykdė sustiprintą žuvų išteklių apsaugos kontrolę, ypatingą dėmesį skirdami lašišinių žuvų migracijos ir neršto apsaugai.

Akcija „Lašiša“ vyko nuo rugsėjo iki lapkričio 20 dienos, jos metu surengti 423 reidai, prasižengėliams skirtos baudos.

Kiek daugiau nei pusė visų pažeidimų nustatyti Klaipėdos regione. Be to, visoje Lietuvoje buvo konfiskuotos šešios valtys, 26 tinklai, 200 profesionalių ir mėgėjiškų žvejybos įrankių bei 17 meškerių.

Lašišų Lietuvoje pastaraisiais dešimtmečiais smarkiai sumažėjo, o aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ji buvo įrašyta į Lietuvos raudonąją knygą.

Mėgėjų žvejybos taisyklės draudžia ją upėse, kuriose vyksta lašišų nerštas, nuo spalio iki gruodžio pabaigos.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi!

Oi! portretas
Koks nevisprotis rašė šitą straipsnį? Pastaraisiais dešimtmečiais - lašišinių žuvų Lietuvoje labai padaugėjo, taip kad nebuvo jokio reikalo didint baudas ir mažint galimybes žvejams mėgėjams pasigauti šių žuvų. Bet valdžiažmogiams Aplinkos ministerijoje pašvietė kitaip ir jie eilinį kartą Lietuvoje įnešė šūsnį draudimų ir baudimų į įstatymus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių