S. Rachinšteinas lieka už grotų

Kaišiadorių rajono apylinkės teismas antradienį atmetė už sukčiavimą nuteisto verslininko Sergejaus Rachinšteino skundą dėl lygtinio paleidimo.

Skundas atmestas kaip nepagrįstas, BNS informavo teisme.

Teismas nusprendė, kad lygtinį paleidimą nusprendusi netaikyti komisija elgėsi teisėtai ir pagrįstai, nuteistasis neatitiko visų sąlygų, būtinų lygtiniam paleidimui.

Bausmės atlikimo metu S. Rachinšteinas pataisos namuose šešis kartus pažeidė vidaus tvarką ir tris kartus buvo baustas drausmine tvarka. Viena nuobauda panaikinta, bet dvi tebegalioja.

Verslininkas bandė anksčiau laiko išeiti į laisvę – jis teismui buvo apskundęs komisijos nutarimą, kuriuo atsisakyta patenkinti prašymą dėl jo lygtinio paleidimo.

S. Rachinšteino skundas buvo nagrinėjamas rašytinio proceso tvarka, šalims nedalyvaujant.

Nuteistasis jau atliko trečdalį skirtos bausmės Pravieniškių pataisos namuose, tačiau lygtinio paleidimo komisija nerado pagrindo jau dabar paleisti nuo teisingumo į Vietnamą bėgusį S. Rachinšteiną.

Kalėjime dirba darbininku

Kaišiadorių rajono apylinkės teismo sprendimas nėra galutinis – šalys gali jį dar skųsti Kauno apygardos teismui.

Nuosprendžiu vilniečiui dar skirta kalėti pustrečių metų. Įkalinimo įstaigoje verslininkas dirba darbininku.

Nuo teisėsaugos Vietname slapstęsis verslininkas S. Rachinšteinas pernai rugpjūtį lėktuvu buvo pargabentas į Lietuvą. Vietname Lietuvos pilietis praleido septynis mėnesius. Kalėti nuteistas vilnietis neskundė Vietnamo liaudies teismo sprendimo, kuriuo nuspręsta jį išduoti Lietuvai.

S. Rachinšteinas atlieka už sukčiavimą stambiu mastu skirtą pustrečių metų įkalinimo bausmę.

S. Rachinšteinas nuteistas dėl to, kad valkatų ir benamių vardu buvo įkūręs fiktyvių įmonių tinklą, per kurį 2000-2004 metais galėjo legalizuoti ir pasisavinti beveik 3 mln. eurų bei daugiau nei 400 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Aukščiausiojo Teismo septynių teisėjų kolegija patvirtino Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuris paskelbtas 2014 metų gruodį. Tuomet skelbiant nuosprendį S. Rachinšteinas nedalyvavo, manoma, kad jau tuo metu jis buvo išvykęs iš Lietuvos.

FNTT atlieka dar vieną ikiteisminį tyrimą, susijusį su šiuo verslininku. Jame S. Rachinšteinas  įvardijamas organizuotos grupės vadovu ir kartu su bendrininkais įtariamas dėl sukčiavimo gaunant milijonines Europos Sąjungos (ES) paramos lėšas, dokumentų klastojimo, neteisėtos įmonių veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tuoj Izraelis kokį klerką atsiųs, ir mūsų teisingumas ims skystai į kelnes leist. :/

NA NA

NA   NA portretas
juokas ima žydeliui iš Lietuviškos teisėsaugos ______reikia kuo daugiau pavogti ,kad visiems užtektu ,matomai per mažai pavogė ,nedadavė ,,,sėkmės ,kad žydas sedėtu už kombinacijas Lietuvoje ,kažkks nesusipratimas tarp žydų ,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių