Iš rusiškos „Volgos“ muitininkai traukė kontrabandines cigaretes

  • Teksto dydis:

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Kybartų kelio poste iš rusiško automobilio „Volga“ ištraukė beveik 1 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Kontrabandą gabenęs rusas ne tik neteks nelegalaus krovinio - iš jo, kaip numato Lietuvos įstatymai, gali būti konfiskuota ir kontrabandą gabenusi transporto priemonė. 

37-erių Rusijos pilietis E.S. muitininkams įkliuvo ketvirtadienio rytą apie 6 val. Iš Karaliaučiaus automobiliu „GAZ 31“ į Lietuvą vykęs vyriškis, bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių, t. y. degalus automobilio kuro bake.

Tačiau, įvertinę galimą riziką ir įtardami, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, muitininkai nusprendė vyriškio automobilį patikrinti detaliau ir nukreipė jį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Kaip pranešė Kauno teritorinė muitinė, pareigūnų įtarimai pasitvirtino – rusiškoje „Volgoje“ buvo aptiktos specialiai įrengtos slėptuvės su nemažu kiekiu kontrabandinių rūkalų.

Siekiant išvengti muitinės kontrolės, automobilio slenksčiuose, pertvaroje tarp galinės sėdynės ir bagažinės įrengtose slėptuvėse buvo išslapstyta beveik 1 tūkst. pakelių cigarečių „Winston“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 3 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą užsieniečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jam gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir rusiškos „Volgos“ konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
puola rusai su RUSIŠKOM VOLGOM. Parašykit straipsnį kaip Merkel važiuoju su vokišku golfu

vladas

vladas portretas
Kodel taip pabreziama-,,rusiskoje volgoje"?Nenaugi ir kitos,,nerusiskos"valstybes gamina,,volgas"?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių