Rusas mašinoje slėpė šešis nelegalus

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai vėl sulaikė Latvijoje prieglobsčio pasiprašiusių ir iš šios šalies į Vakarų Europą neteisėtai sprukusių užsieniečių grupę – šįsyk įkliuvo šeši nelegalai bei juos gabenęs Rusijos pilietis. Per pastarąsias kelias dienas tai jau antras panašus atvejis.

Antradienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Pasiekų kaimu, esančiu prie pat sienos su Lenkija, pastebėjo įtartiną vienatūrį „Kia Carnival“. Mašina, pažymėta lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais, stovėjo čia veikiančios degalinės teritorijoje. Paaiškėjo, kad ją vairavo legaliai Lietuvoje buvęs 30 metų Rusijos pilietis. Jo turėti asmens dokumentai buvo tvarkingi.

Vienatūrio salone sėdėjo grupė užsieniečių. Paaiškėjo, kad tai yra trys Afganistano ir trys Irako piliečiai. Penkių suaugusiųjų amžius yra nuo 19 iki 34 metų. Kartu buvo viena nepilnametė.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai išsiaiškino, kad šie užsieniečiai Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio. Kol buvo nagrinėjami jų prašymai ir nebuvo sprendimų dėl prieglobsčio suteikimo, užsieniečiai neturėjo teisės palikti Latvijos teritorijos. Tačiau irakiečiai ir afganistaniečiai neteisėtai spruko iš Latvijos į Vakarų Europą.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Rusijos piliečiui VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Užsieniečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Jis uždarytas į areštinę.

Irakiečiai ir afganistaniečiai laikinai apgyvendinti Kapčiamiesčio užkardoje, kur yra įrengtos specialios patalpos. Artimiausiu metu juos ketinama perduoti Latvijos pareigūnams.

Tai antras toks atvejis per pastarąsias penkias dienas, kai Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaiko migrantus iš Azijos, prašiusius prieglobsčio Latvijoje ir iš jos pasprukusius.

Praėjusį penktadienį pasieniečiams įkliuvo lenkas, į savo šalį iš Lietuvos mikroautobusu gabenęs 7 irakiečius, prieglobsčio Latvijoje prašytojus. Migrantus VSAT pareigūnai kitą dieną grąžino Latvijos pareigūnams. Irakiečius vežusiam lenkui dėl neteisėto žmonių gabenimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai dirba

gerai dirba portretas
pasieniečiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių