Rusas nelegalius rūkalus bandė paslėpti kasos aparatų juostose

  • Teksto dydis:

Šeštadienio naktį muitininkai Kybartų kelio poste sulaikė cigarečių kontrabandą, kui buvo slepiama po dvidešimt tonų kasos aparatų juostų.

Muitinės kriminalinė tarnyba pranešė, kad Krovininis vilkikas „Renault“, vairuojamas Rusijos piliečio I. M., iš Karaliaučiaus į Kybartų kelio postą atvažiavo šeštadienį, apie 1 val. nakties. Vairuotojas deklaravo vežantis daugiau nei 20 tonų kasos aparatų ir faksų popierinių juostų krovinį. Tačiau pareigūnai turėjo įtarimų, kad vilkike gali būti slepiama kontrabanda, tad mašina buvo detaliai patikrinta rentgeno kontrolės sistema.

Jos pagalba vilkiko puspriekabės dugne aptikta slėptuvė, kurioje pareigūnai rado 22,5 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ be banderolių. Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 64 tūkst. eurų.

Neįprasta muitininkams pasirodė tai, kad iš Rusijos į Lietuvą gabenta būtent baltarusiškų rūkalų kontrabanda – Muitinės duomenimis, paprastai ji mėginama įvežama per rytinę šalies sieną, o pastaraisiais metais – ir iš Latvijos teritorijos.

Šių metų gegužę tame pat Kybartų poste jau buvo sulaikyta baltarusiškų cigarečių „Fest“ kontrabanda, tačiau ji vežta iš Lietuvos į Rusiją.

Kadangi cigaretės buvo be jokių banderolių, muitininkai neatmeta, kad jos gali būti falsifikuotos.

Automobilis ir nelegalūs rūkalai sulaikyti, vilkiko vairuotojas irgi buvo sulaikytas dviem paroms, artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių