Rusas į Lietuvą bandė įvežti nelegalių cigarečių

  • Teksto dydis:

Vakar Kybartų kelio poste įkliuvo Rusijos pilietis, bandęs į Lietuvą įvežti nelegalių rūkalų už beveik 4 tūkst. eurų.

S. K. apynauju lengvuoju automobiliu „Kia Rio“ iš Kaliningrado srities į muitinės postą atvyko ryte, apie 8 val. Bandydamas suklaidinti pareigūnus, žodžiu jis deklaravo gabenantis tik degalus automobilio kuro bake. Tačiau, įvertinę galimą riziką ir įtardami, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai nusprendė detaliau patikrinti vyriškio vairuojamą automobilį. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino – automobilyje buvo aptiktos specialiai įrengtos slėptuvės su nemažu kiekiu kontrabandinių rūkalų.

Siekiant išvengti muitinės kontrolės, automobilio slėptuvėse buvo išslapstyti 1345 pakeliai (26 900 vnt.) cigarečių „NZ Gold Super Slims“, „Compliment“ ir „Lifa“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 4 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą kaimyninės šalies piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyriškiui gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.


Šiame straipsnyje: muitinėcigaretėsrūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių