Rusas bulvėmis maskavo cigaretes beveik už 300 tūkst. litų

Lietuvos muitinės pareigūnai šeštadienį Raigardo kelio poste sulaikė nelegalių rūkalų siuntą, deklaruotą kaip bulvių krovinys į Karaliaučių.

Muitinės kriminalinės tarnyba pranešė, kad hidrauliniu būdu atidaroma slėptuvė rasta mobiliąja rentgeno sistema. Slėptuvę pavyko atverti tik padedant ugniagesiams gelbėtojams. Sulaikyto krovinio vertė siekia beveik 300 tūkst. litų.

Šeštadienio pavakarę iš Baltarusijos į Raigardo kelio postą įvažiavusį vilkiką DAF su puspriekabe-šaldytuvu vairavo Rusijos pilietis V.T. Jis pareigūnams deklaravo gabenantis į Karaliaučiaus sritį 20 tonų bulvių. Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti automašiną mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Peršviečiant krovinį kilo įtarimas, kad puspriekabės lubose esama slėptuvės su nelegaliais rūkalais.

Tačiau muitininkams puspriekabės lubų niekaip nepavyko atverti - jose buvo įrengta hidrauliniu būdu atidaroma slėptuvė. Teko kviestis į pagalbą ugniagesius gelbėtojus, kurie, panaudoję specialiąją techniką, išardė puspriekabės lubas.

Kaip ir manyta, lubose slėpta nelegalių rūkalų – 39 tūkst. 860 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Bendra sulaikytų kontrabandinių cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais yra daugiau nei 278 tūkst. litų.

Vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, šiuo metu svarstomas klausimas dėl kardomosios priemonės paskyrimo. Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalaicigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių