Rumunė stos prieš teismą dėl 25 tūkst. eurų vertės papuošalų vagystės

  • Teksto dydis:

Rumunijos pilietė bus teisiama dėl 25 tūkst. eurų vertės juvelyrinių dirbinių vagystės iš Šiaulių miesto centre esančios juvelyrinių dirbinių parduotuvės.

Antradienį Šiaulių apskrities policijos pareigūnai kartu su tyrimui vadovavusiu prokuroru baigė ikiteisminį tyrimą dėl vasario 11-ąją įvykdytos juvelyrinių dirbinių vagystės ir bylą perdavė nagrinėti teismui.

Prieš jį stos 44 metų Rumunijos pilietė O.R., dėl šio nusikaltimo prisiėmusi visą kaltę, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Pareigūnai teigia, kad tirti šį nusikaltimą labai padėjo vagystę nufilmavusios parduotuvės vaizdo kameros. Jų užfiksuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip prie parduotuvės privažiavo sidabrinės spalvos automobilis „Mercedes-Benz“ užsienietiškais numeriais. Iš mašinos išlipo dvi moterys bei vyras. Atvykėliai atėjo į parduotuvę, išsirinko įvairių juvelyrinių gaminių - aukso grandinėlių, žiedų ir kt. Jie pardavėjos paprašė juos sudėti į užspaudžiamus polietileninius maišelius.

Pirkinių pakavimo metu pirkėjai prašė pakeisti tai vieną, tai kitą gaminį, dirbinius perdėliojo iš maišelio į maišelį. Kai viskas jau buvo supakuota, pirkėjai parodė didelį kiekį pinigų, manoma, Anglijos svarų. Tokia valiuta iš jų nebuvo priimta, pirkėjai žadėjo artimiausiame banke šiuos pinigus pasikeisti į eurus ir netrukus sugrįžti. Tačiau jie nebesugrįžo.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad tą pačią dieną, kai buvo apvogta juvelyrinė parduotuvė Šiauliuose, įtariamųjų automobilis už eismo taisyklių pažeidimą įkliuvo Latvijoje. Policijos pareigūnai nebesitikėjo, kad iš Lietuvos sprukę įtariamieji dar pasirodys Lietuvoje, tačiau jie sugrįžo.

Kovo 4-ąją jie apsilankė Vilniuje, Ozo prekybos centro juvelyrinių dirbinių parduotuvėje. Atėjo vėl trise: vienas vyras ir dvi moterys. Manoma, kad scenarijus buvo parengtas toks pat kaip Šiauliuose. Atėjusieji pareiškė pirksiantys daug aukso papuošalų. Tik pardavėjas, žinodamas apie įvykį Šiauliuose, atsisakė rodyti papuošalus ir juos parduoti svetimšaliams. Iškviesti apsaugos darbuotojai sulaikė dvi moteris, tik vyriškis spėjo pasprukti.

Gavę pranešimą apie Vilniuje sulaikytas tamsaus gymio moteris, Šiaulių apskrities policijos komisariato kriminalistai išskubėjo jų parsivežti. 44 metų ir 27 metų Rumunijos pilietės kovo 5-osios rytą pateko į Šiaulių policijos areštinę. Apvogtosios juvelyrinės parduotuvės darbuotojos atpažino, kad, būtent, po šių moterų apsilankymo dingo auksinai papuošalai.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad viena iš sulaikytųjų, 27 metų A.M., nėra susijusi šia vagyste ir ji buvo paleista.

44 metų O.R. prisipažino įvykdžiusi vagystę viena, kitiems dviem su ja į parduotuvę užėjusiems tautiečiams nežinant.

Už didelės vertės svetimo turto pagrobimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: vagystėrumunėnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ciganas

Ciganas portretas
Cigonas yra cigonas...reikia ju saugotis,jie gabus vogti ir apgauti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių