Rūkalus gabenę kontrabandininkai apsimetė grybautojais

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pareigūnai sulaikė šešias dėžes kontrabandinių rūkalų ir grybautojais apsimetinėjusius asmenis, kurie, manoma, vyko pasiimti krovinio.

Pirmadienio rytą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga ties Šalčininkų rajono Juškių kaimu užfiksavo du asmenis su nešuliais. Jie neleistinoje vietoje perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą, paėjo į teritorijos gilumą ir netrukus grįžo atgal, tačiau jau be krovinio.

Netrukus prie valstybės sienos atvykę patruliai ir kinologas su tarnybiniu šunimi pradėjo apylinkės paiešką. Vokiečių aviganis Toras aptiktais pėdsakais paieškos grupę nuvedė į Lietuvos gilumą, kur už maždaug pusantro kilometro esančiame miške pasieniečiai rado šešias pakuotes su cigaretėmis. Juoda polietileno plėvele aptrauktose gamyklinėse dėžėse buvo 3 tūkst. pakelių „Minsk 5 Super Slims“ ir „Fest“ rūkalų, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais.

Dar už pusantro kilometro nuo radinio vietos pasieniečiai sulaikė du įtartinus asmenis. Paaiškėjo, kad jie – 28-erių ir 34-erių metų Šalčininkų rajono gyventojai. Vyrai pareigūnams bandė teisintis, kad ketino rinkti grybus. Taip pat nustatyta, kad vyresnysis „grybautojas“ neturėjo privalomo pasieniečių leidimo įžengti į šioje vietovėje pažymėtą valstybės sienos apsaugos zoną.

Netrukus pareigūnai sustabdė ir vietiniu keliu važiavusį įtartiną automobilį „Audi A6 Avant“, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais. Dokumentų patikros metu paaiškėjo, kad transporto priemonė priklauso vienam iš „grybautojų“, o automobilį vairavęs 29-erių Šalčininkų rajono gyventojas neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Jis perduotas Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnams.

Dėl akcizais apmokestintų prekių gabenimo ir Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo sulaikytiems šalčininkiečiams pradėtos administracinės bylos teisenos. Jiems gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų.

Vyrai turės atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kuris nuspręs kaip bausti kontrabandos gabentojus.

Cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių