Rokiškio gatvėse plėšikavo nepilnamečiai

  • Teksto dydis:

Rokiškio policija  sulaikė gatvėje plėšikavusius paauglius.

Gruodžio mėnesį į Rokiškio rajono policijos komisariatą kreipėsi keli asmenys, vakarais nukentėję nuo įžūlių asmenų.

Pasak policijos pranešimo, pinigų ir kelių telefonų neteko moteris, paslydusi ant apledėjusio šaligatvio ir pajutusi, kad paslaugiais apsimetę ir keldami ją nuo žemės, keli vaikinai traukia iš rankų rankinę ir lekia tolyn. Apie panašius plėšimus pranešė ir keli vyriškiai, kuriems teko vėlesniu paros metu grįžti į namus.

Rokiškio Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl plėšimo. Siekdami nustatyti kaltus asmenis, policininkai organizavo ne vieną patikrinimą. Pabendravę su nukentėjusiaisiais, susipažinę su surinkta informacija, pareigūnai buvo beveik tikri, kad tamsiais vakarais į žygius išsiruošia nepilnamečiai.

Organizuotos priemonės patvirtino pirminę informaciją – trečiadienį penkiems nepilnamečiams pareikšti kaltinimai, o vienam iš jų teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą. Visi įtariamieji mokosi Rokiškio suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centre, pažįstami kelerius metus. Jauniausiam įtariamajam nėra nė šešiolikos. Jaunieji plėšikai gali būti nubausti areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių