Per rinkimus Trakuose ir Širvintose pareigūnai tvardė neblaivius asmenis

  • Teksto dydis:

Sekmadienį vykstant pakartotiniams savivaldos rinkimams Širvintų ir Trakų rajonuose pranešta apie 31 galimą pažeidimą – dauguma jų buvo susiję su įtariamu balsų pirkimu ar neblaiviais asmenimis.

Policijos departamentas pranešė, kad policijai buvo kelis kartus pranešta apie esą neblaivius rinkimų komisijos narius, tačiau patikrinus paaiškėjo, kad jie blaivūs.

Pareigūnams taip pat teko tramdyti į rinkimų apylinkes atėjusius neblaivius asmenis bei ieškoti esą agituojančių balsuoti už konkretų kandidatą ar balsus papirkinėjančių asmenų.

Pranešta apie esą rinkėjus papirkti bandančius stebėtojus, asocialių asmenų vežimą balsuoti, po Trakus važinėjantį ir balsuoti už vieną iš partijų agituojantį asmenį.

Dauguma pranešimų nepasitvirtino – policija pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl galimo trukdymo pasinaudoti rinkimų teise bei surašė kelis administracinių teisės pažeidimų protokolus neblaiviems asmenims.

Širvintų rajone gauti septyni pranešimai apie pažeidimus, Trakų rajone – 22. Varėnos–Eišiškių apygardoje, kur vyko Seimo rinkimai – du.

Pakartotiniai rinkimai organizuoti po to, kai kovą Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino Širvintų rajono mero ir Trakų rajono visų savivaldos rinkimų rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių