Registruojama mažiau smurto šeimoje atvejų

Policija teigia, kad mažėja iškvietimų dėl smurto artimoje aplinkoje, pradedama mažiau ikiteisminių tyrimų.

Policijos departamentas teigia, kad per pirmą Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo galiojimo mėnesį policija registravo beveik 3500 iškvietimų, o praėjusį mėnesį iškvietimų buvo 1700. Pirmąjį mėnesį pradėta beveik 1200 ikiteisminių tyrimų, praėjusį mėnesį jų sumažėjo iki 530.

Per šešis mėnesius (iki 2012 metų birželio 15 dienos) policijos įstaigos iš viso gavo 12 tūkst. 970 pranešimų apie galimą smurtą artimoje aplinkoje. Nustačius smurto artimoje aplinkoje atvejus, pradėti 4 tūkst. 335 ikiteisminiai tyrimai.

Pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose didžiausią dalį - 3669 - nukentėjusiųjų nuo smurto sudaro moterys, vyrai – 423, vaikai – 378. Ikiteisminiuose tyrimuose 3 tūkst. 761 įtariamieji yra vyrai, 145 moterys ir 15 vaikų.

Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas pradėjo galioti praėjusių metų gruodžio viduryje. Jame numatyta galimybė smurtautoją iškeldinti iš namų ir uždrausti jam kontaktuoti su smurtą patyrusiu asmeniu.

Dokumentas numato, kad policijos pareigūnai ikiteisminį tyrimą privalo pradėti ir tuomet, kai nėra aukos raštiško pareiškimo. Anksčiau pareigūnai tvirtino esantys bejėgiai kovoti su smurtu šeimose, nes neturėjo teisės imtis priemonių, jei nebūdavo aukos raštiško skundo, o ir trumpam sulaikyti smurtautojai paleisti iš areštinės grįždavo į bendrus su auka namus.


Šiame straipsnyje: smurtasšeimasmurtas šeimoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

moteris

moteris portretas
jus nematotrealybes nelendu i seimas-tai privatu taciau kai prisigere-po to isispagirioje kaimynai kelia orgijas-santazuojs aplinkinius-istatymas ju naudai ju -negalim asutramdyti negalima iskeldinti negalima sudrausminti ir jie i nieka nereaguoja-gali policija n kartu,,ant kilimelio,,kviesti-jie NEKALTI- tai priimtas istatymas atriso rankas smurtautojams-o aplinkiniai-KENTEKIT-RINKIT FAKTUS-DREBEKIT ARBA KELKITES I SOCIALINI BUSTA-NOS TURIT SAVO-SUTVARKYTA-ISPUOSELETA BUTA IR GYEVNIMA-IR SMUTTAUJA-NE JUSU SEIMOS NARYS-O PRASIGERE UZ SIENOS ESANTYS PILIECIAI-VA CIA TAI MELODRAMA--
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių