Protestuojantys kaliniai ir badauja, ir žalojasi

Prieš įvedamus apribojimus apsipirkimui ir naudotis kompiuteriais protestuojantys kaliniai ne tik badauja, bet ir žalojasi, skelbia Kalėjimų departamentas. Pareigūnai ketina susitikti su protestuotojais ir išsiaiškinti jų motyvus bei reikalavimus.

Kaip teigiama departamento pranešime, trečiadienį Alytaus pataisos namuose, išreikšdami nepasitenkinimą dėl pataisos įstaigų vidaus tvarkos taisyklių pakeitimų, 33 nuteistieji tyčia susižalojo.

32 susižeidė rankų dilbius, vienas – pilvą. Visiems jiems buvo suteikta medicininė pagalba pačioje įkalinimo įstaigoje. Susižaloję nuteistieji yra labiau saugomi, stebima jų sveikata.

Įvykio priežastys aiškinamos. Alytaus pataisos namuose sustiprinta apsauga.

Tuo metu badaujančiųjų kalinių daugėja - ketvirtadienio, 8 val., duomenimis, įkalinimo įstaigose iš viso badavo 2862 asmenys, arba 105 daugiau nei trečiadienį.

Iš jų Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pirmojoje valdyboje bado akciją paskelbė 357, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos antrojoje valdyboje – 414, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos trečiojoje valdyboje – 553, Vilniaus pataisos namuose – 150, Alytaus pataisos namuose – 524, Marijampolės pataisos namuose – 480, Kybartų pataisos namuose – 224, Kauno tardymo izoliatoriuje – 11, Laisvės atėmimo vietų ligoninėje – 4, Šiaulių tardymo izoliatoriuje – 118, Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime – 27 asmenys.

Reaguojant į nuteistųjų ir suimtųjų paskelbtas protesto akcijas, Kalėjimų departamento direktoriaus įsakymu sudaryta departamento atstovų grupė lankysis laisvės atėmimo vietose. Pareigūnai susitiks ir bendraus su nuteistaisiais bei suimtaisiais, aiškinsis bado akcijos priežastis bei reikalavimus.

Ketvirtadienį grupės nariai vyks į Alytaus, Marijampolės, Kybartų pataisos namus. Artimiausiomis dienomis pareigūnai apsilankys ir kitose laisvės atėmimo vietų įstaigose, kuriose vyksta protesto akcijos.

Badaujančių netenkina naujos tvarkos reikalavimai – sumažintas galimų įsigyti ir turėti maisto prekių bei kitų būtiniausių daiktų asortimentas, apribotas įsigyjamų prekių kiekis ir naudojimosi asmeniniu kompiuteriu laikas.

Teisingumo ministerijos teigimu, naujoji tvarka leis geriau kovoti su nelygybe tarp nuteistųjų bei efektyviau užkirsti kelią draudžiamų daiktų naudojimui. Anot ministerijos, neapribojus prekių sąrašo, didesnes finansines galimybes turintys nuteistieji galėjo įsigyti gana brangių ir prabangos prekėmis laikomų produktų. Juos nuteistieji kartais naudodavo kaip užmokestį už tam tikras paslaugas vargingesniems nuteistiesiems.


Šiame straipsnyje: bado streikasnuteistieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Išaiškinimas

Išaiškinimas portretas
Kaliniui, o ne "nuteistajam", kaip žurnalistai naudoja išmokę naują žodelį. Visais laikais buvo didžiausia bausmė komunikacijos badas. Dėl ko vežė į tolimas salas? Stalinas buvo sugalvojąs terminą "5 let bez peripiski", vėlyvieji sovietai ribojo siunčiamų laiškų skaičių. Lietuvoje nuo 1991 metais, turėjo paklusnieji keletą skambučių laidiniu telefonu. Po to atsirado "mobilkos" internetas su kuriais kovoti nebelieka priemonių. Pastatė Marijampolėje "Džamerius" na ir kas vėl grįžom į pirmini tašką. Toliau juos nuo mūsų, kad ir pas "baltas meškas", Biržuose gipsą daryti, Skuode akmenis skaldyti,

brolis

brolis portretas
apie kokia ligybe kalbama? tegul pats Simasius taip gyvena kaip pencininkai!!! MELAS badauja virs 4000 nuteistuju pabandykit zurnalistai atvaziuoti i kuriuos nors pataisos namus ir susitikti su badaujanciais, labai idomu ar Jus busite ileisti!!! iskart klausimas kyla kodel? o todel, kad meluoja .. PRABANGOS PREKES ju teigimu yra kruopos, miltai. bulves.... Simasius gal nezino, kad visa laika zonose budavo atsiskaitoma cigaretemis ar arbata. o ne desros gabalu ar mesos viniotiniu :))) sitie visi neramumai yra kazkam labai reikalingi, pasirodyti kaip mes dirbame!!! vejai konkretus!!!

brolis

brolis portretas
cia visi smerkiantys smerkit bet jie juk musu visuomenes dalis jie gris pas mus i musu visuomene ir kokie jie gris? jie nepraso is valstybes jie nori uz artimuju pinigus atsiustus i ju sakaitas nusipirkti valgyti!!! teko ragauti to vadinamo visavercio maisto ka duoda valstybe uz 5 lt i diena :) Paragauti gali, bet pastoviai valgyti neimanoma, nieko neperdedu.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių