Prostitucijai bandė parduoti daugiavaikę motiną

Daugiavaikę motiną į užsienį prostitucijai ketinę parduoti vyrai švelnesnių bausmių nesulaukė – Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį atmetė skundus nuteistųjų prekybos žmonėmis byloje.

29 metų Mindaugas Libas kalės trejus metus ir tris mėnesius, 24 metų Lukas Dimskis ir 29 metų Renaldas Dagys – po dvejus metus ir devynis mėnesius.

Nuosprendį šiems vyrams 2011 metų vasario 8 dieną paskelbė Šiaulių apygardos teismas. Jį galioti paliko Lietuvos apeliacinis teismas. Po šio teismo nutarties nuosprendis įsiteisėjo.

Tuo pačiu nuosprendžiu dvejiems metams ir trims mėnesiams nelaisvės buvo nuteistas ir 28 metų Alvidas Poškevičius, tačiau nuosprendis dėl jo apeliacine tvarka nėra apskųstas. Bausmes vyrai atliks pataisos namuose.

Ketveriukė nukentėjusiajai privalės atlyginti 10 tūkst. litų neturtinę žalą.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija nusprendė, kad pirmosios instancijos teismas išsamiai ir nešališkai ištyrė bylos aplinkybes ir pagrįstai padarytas nusikalstamas veikas kvalifikavo kaip prekybą žmonėmis, o ne kaip pelnymąsi iš prostitucijos.

Pasak teismo atstovės spaudai pranešimo, teismas bandytos išvežti užsienin dirbti prostitute moters parodymus laiko nuosekliais, konstatuoja, kad M.Libas šią moterį apgavo pažadėjęs laikiną darbą Graikijoje, apgaule atvežė į Šiaulius ir tik tada jai pasakė, jog ji bus išvežta į užsienį dirbti kitą darbą, nei žadėta, t. y. ne nešioti reklamines skrajutes, o dirbti prostitute. Moteris buvo perduota trims nepažįstamiems vyrams, o M.Libui už tai buvo pažadėtas 3 tūkst. litų atlygis.

Nuteistieji teigė, kad moteris pati sutiko dirbti prostitute, nors ji tai kategoriškai neigė. Nuo pirmos apklausos ji tvirtino, kad dėl darbo buvo apgauta gerai pažįstamo M.Libo, per prievartą atvežta į Šiaulius ir saugoma viename viešbutyje. Jame ji sugebėjo slapčia paskambinti savo sugyventiniui ir paprašyti pagalbos. Kai sugyventinis apie įvykius pranešė policijai, nukentėjusioji, patarta policijos darbuotojų, iš viešbučio pabėgo.

M.Libas teismo prašė jo veiką vertinti ne kaip prekybą žmonėmis, o kaip bandymą pasipelnyti iš prostitucijos ir skirti švelnesnę bausmę. R.Dagys prašėsi išteisinamas. L.Dimskis prašė jo veiksmus vertinti kaip pelnymąsi iš prostitucijos ir neskirti jam laisvės atėmimo bausmės.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
tai čia didelės bausmės, 2-3 metai. Manau,už prekybą žmonėmis mažiausiai 20 metų reikėtų.

Kostas

Kostas portretas
Ir tikrai, Lietuvos baudžiamojo kodekso daugumas straipsnių nėra adekvatūs padarytai veikai dėl savo ypač švelnių sankcijų. Ir dar tas straipsnių "žirklių" platumas nuo piniginės baudos iki laisvės atėmimo 10-čiai metų, teisėjams sudaro idealias sąlygas nekaltomis užuominomis prašyti "atlygio" už vargą skiriant švelniausią sankcijoje numatytą bausmę.

zaz

zaz portretas
20 metu maziausiai tokiems
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių