Prokuroras pagrįstai atsisakė pradėti tyrimą dėl K. Trečioko liudijimo

  • Teksto dydis:

Teismas nusprendė, kad prokuroras pagrįstai atsisakė pradėti tyrimą dėl aplinkos ministro „tvarkiečio“ Kęstučio Trečioko liudijimo Seimo Antikorupcijos komisijai apie bendravimą su Druskininkų meru Ričardu Malinausku. Apie šį teismo sprendimą pranešė Generalinė prokuratūra.

Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė Seimo narės konservatorės Agnės Bilotaitės skundą, kuriuo ji skundė prokuroro nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Politikė prašė ištirti, ar ministras nemelavo.

Ši teismo nutartis per septynias dienas dar gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Prokuratūra teigia nustačiusi, kad ministras Seimo nariams neneigė savo bendravimo su Druskininkų meru Ričardu Malinausku ir netgi patvirtino, kad pastarasis teiravosi jo dėl nutarimo projekto rengimo klausdamas, kodėl taip ilgai vyksta procedūra.

„Cituojant tik dalį aplinkos ministro atsakymų į komisijos narių klausimus, nebuvo atskleistas visas duotų paaiškinimų turinys, todėl tai leido susidaryti klaidinančiam įspūdžiui, kad šiai komisijai buvo meluojama“, – konstatavo prokuratūra.

Anot jo, „tai, kad K.Trečiokas į klausimus atsakė lakoniškai ir neplėtodamas savo pokalbių su R.Malinausku turinio, nesudaro pagrindo teigti, kad jis veikė neteisėtai ir siekė suklaidinti komisiją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone.

Nuomone. portretas
Ar girdejot kada,kad politiniai klanai,,nusidejo,,kad juos reikia teisti.Kitose salyse nusidejeliu yra,o pas mus viskas,,graut grazuteliai,, Tokie jau dvejopi istatymai taikomi,,zobiu,,valstybeje.

As manau

As manau  portretas
Vsio zakono,,.Kitaip ir buti negali.,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių