Prokuratūroje – dar vienas kaltinimas „Lietuvos rytui“ dėl šmeižto

  • Teksto dydis:

Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovas Vytautas Valvonis dėl galimo „Lietuvos ryto“ šmeižto praėjusią savaitę kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Tokį pat kreipimąsi prokurorams nusiuntė ir centrinis bankas - anot jo, žiniasklaidos grupė paskelbė „išgalvotų arba suklastotų“ V.Valvonio pokalbių išklotines.

„Taip, kreipiausi į prokuratūrą dėl šmeižto pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, prašydamas, kad prokūratūra pradėtų ikiteisminį tyrimą dėl viešojo intereso gynimo“, - BNS sakė V.Valvonis.

„Šita visa šmeižto kampanija yra beprecedentinis įvykis žiniasklaidos istorijoje, kai yra paskelbti nebūti pokalbiai. Manau, kad neliko jokio kito kelio, kaip tik kreiptis į prokuratūrą“, - pridūrė jis.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ gegužės pradžioje pateikė pokalbių išklotines, kuriose, anot laikraščio, V.Valvonis ir jo bičiulis Andrius Labunskas kalba apie kyšius. Lietuvos banko teigimu, tokio pokalbio nebuvo.

LB teigia, kad „Lietuvos ryto“ kanaluose pastaruosius du mėnesius buvo nuolat pateikiamos melagingos šmeižikiškos žinios apie tariamus neteisėtus jo darbuotojų veiksmus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kovą sulaikė vilnietį Valdemarą Aleksiuką, kuris iš kredito unijos Centro taupomoji kasa reikalavo 50 tūkst. eurų kyšio, girdamasis pažintimi su V.Valvoniu ir tenisininku A.Labunsku. Unijos vadovas, buvęs LB vadovas Kazys Ratkevičius kovo pabaigoje „Lietuvos rytui“ teigė, kad praėjusių metų pabaigoje susitikęs su V.Valvoniu, kalbėjo apie Centro taupomosios kasos ateitį.

V.Valvonis BNS teigė, kad K.Ratkevičiaus jis taip pat paprašė paneigti melagingą informaciją.

„Taip pat dar buvo pateikti papildomi prašymai dėl melagingos informacijos paneigimo ponui Kaziui Ratkevičiui. Šią savaitę baigiasi terminai, jei informacija nebus paneigta, tada artimiausiomis dienomis kreipsiuosi į teismą“, - BNS sakė V.Valvonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių