Teismas leido suimti du susišaudymo Joniškyje dalyvius (papildyta)

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuratūros prašymą ir trims mėnesiams leido suimti du įtariamuosius, įkliuvusius per policijos sulaikymo operaciją Joniškyje.

Vienas posėdis vyko teismo patalpose, kitas – Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur gydomas pašautas įtariamasis.

Artūras Riabovas buvo suimtas teisme, o 29-ių Jevgenijus Kravčiukas, kurį policininkas pašovė į ranką ir koją, buvo suimtas ligoninėje. Sulaikytasis bėgdamas į pareigūnus nukreipė ginklą. Atsakydamas į tai policininkas iš tarnybinio ginklo „Glock 26“ iššovė du šūvius.

Teismas mano, kad įtariamaieji gali bėgti, slėptis, daryti naujus nusikaltimus.

35 metų A. Riabovas trečiadienį buvo sulaikytas iš karto per policijos operaciją.

Dabar teismas sprendžia ir vyksta posėdis dėl dar vieno įtariamojo – 27 metų Pauliaus Petronio suėmimo.

Šiaulių apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą ir prašo suimti keturis įtariamuosius, kurie buvo sulaikyti per dideles gaudynes trečiadienį Joniškyje,

Šiaulių apskrities policijos vadovas Ramūnas Sarapas trečiadienį sakė, kad policija į vyrų gaudynes įsivėlė pareigūnams šiaurės Lietuvos mieste Joniškyje sustabdžius įtartiną automobilį. Keturi iš jo išlipę vyrai pasileido bėgti į įvairias puses.

Pasak Šiaulių policijos vado, pašautas sužeistasis dar bėgo apie 500 metrų, tada užsidarė patalpoje ir buvo sulaikytas tik pareigūnams į ją įsiveržus po nesėkmingų derybų. Stipriai kraujuojantis vyras buvo nuvežtas į Šiaulių ligoninę, jo sveikatai ir gyvybei pavojus negresia.

Popietę Joniškyje policija sulaikė Kristijoną Chadzevičių. Vyras apsuptas ir sulaikytas viename iš gyvenamųjų namų, sulaikomas jis nesipriešino.

K. Chadzevičiaus ieškojo gausios pareigūnų pajėgos, skelbta, kad jis gali būti ginkluotas. Joniškio miestas buvo užblokuotas, policija tikrino iš jo išvažiuojančius automobilius. Apie paieškas informuoti ir pasieniečiai bei Latvijos teisėsauga.

Visi keturi asmenys yra siejami su organizuotu Šiaulių nusikalstamumu.

Visiems vyrams pareikšti arba reiškiami įtarimai dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą. J. Kravčiukui įtarimai pareikšti ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei pasipriešinimo pareigūnams, A. Riabovui – ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atlikus kratą vieno iš įtariamųjų tėvų namuose buvo rasta ir paimta 10 vienetų įvairių šovinių. Įtariamojo tėvas sulaikytas, įtariant neteisėtu disponavimu šaudmenimis. Pas įtariamąjį A. Riabovą aptikta, kaip manoma, narkotinės ar psichotropinės medžiagos bei šaunamasis ginklas su šaudmenimis.

Kaip pranešė Šiaulių policija, šie asmenys Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų akiratyje buvo jau pusmetį. Trečiadienį pareigūnai vyko į Joniškį, turėdami informacijos, kad įtariamieji ketino susidoroti su teisėsaugai taip pat žinomu asmeniu, užvaldyti jo turtą – automobilį.

Įtariamųjų automobilyje rasta: dujų balionėliai, peilis, neperšaunamos liemenės, kūjis, metaliniai strypai.

Visiems įtariamiesiems Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 10 metų, išskyrus vieno iš įtariamųjų tėvą, kurio namuose rasta šovinių – jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

„Dėl kardomosios priemonės įtariamojo tėvui kol kas dar nenuspręsta“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jau dinastijos -gimines formacija randa geras salygas,kaip Sicilijoj ar Albanijoj,=teviske zaliuoja,azuolais svyruoja,kam emigruoti,--Rojus (ir parama teismu pirmininkams,prokurorams,-kiek ten tegauni uzsieny' o ir reikia dirbti,...)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių