Prokuratūra nebeginčija išteisinimų mailiaus byloje

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra neapskundė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui buvusio Lietuvos banko vadovo Romualdo Visokavičiaus ir kitų asmenų išteisinimo vadinamojoje mailiaus byloje.

„Nuosprendžio neskundžiau. Yra tam tikri reikalavimai kasaciniam skundui, jeigu nėra pagrindų, tai ir nėra. Įstatyme numatyti pagrindai, kada galimas kasacinis procesas. Aukščiausiasis Teismas įrodymų nevertina, baudžiamasis procesas pažeistas nebuvo, duomenis įvertino, kaip įvertino, toliau ginčytis nematau prasmės. Tam ir teismas“, - BNS sakė prokuroras Dainius Baraniūnas.

Gegužės 16 dieną Vilniaus apygardos teismas paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį R.Visokavičiui, kuris buvo kaltintas korupcija. Apygardos teismui peržiūrėjus bylą apeliacine tvarka, vadinamojoje mailiaus byloje padaugėjo išteisintųjų - nauju nuosprendžiu teismas visiškai išteisino Ingridą Jasonienę, kuri anksčiau buvo pripažinta kalta ir buvo skirta piniginė bauda.

Pernai spalio 17 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys paskelbė, kad negali nuosprendžio grįsti prielaidomis.

„Reikia vadovautis tuo, kas įrodyta, o ne prielaidomis“, - aiškindamas nuosprendžio motyvus sakė teisėjas.

Prokuroras dėl tarpininko kyšininkavimo ir sukčiavimo R.Visokavičiui prašė skirti dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams, ir skirti 19,5 tūkst. litų baudą.

Prokurorai įtarė, kad R.Visokavičius, pasinaudodamas savo padėtimi ir pažintimis, galėjo paveikti institucijas, pareigūnus ir politikus, kad organizuota grupuotė neteisėtai gautų milijoninę Europos Sąjungos paramą.

Apylinkės teismas kaltais byloje buvo pripažinęs tik Egidijų Gesevičių ir I.Jasonienę. Pirmasis buvo pripažintas kaltu dėl suklastotų patalpų nuomos sutarčių, suklastotų dokumentų pateikimo aplinkos apsaugos departamentui, dėl keturių suklastotų paskolų sutarčių ir dar kelių nusikaltimų. Jam skirta 26 tūkst. litų bauda. Įskaičius 2010 metais suėmime praleistą laiką, bauda sumažėjo iki 9 tūkst. litų. I.Jasonienei buvo skirta 1300 litų bauda.

Apygardos teismas taip pat keitė nuosprendį E.Gesevičiaus atžvilgiu, tačiau paskelbė, kad visiškai jį išteisinti nėra pagrindo. I.Jasonienė buvo išteisinta visiškai, kaip nepadariusi veikų, turinčių nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Teismai taip pat išteisino Vytautą Petrušonį, Mindaugą Gesevičių, Ingą Dagytę-Riškę, Joną Jacunską, Skirmantą Miškinį ir Albertą Brinkį.

Proceso dalyviai šioje byloje dar galėjo rašyti kasacinius skundus Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Šiomis dienomis baigėsi trijų mėnesių terminas skundas paduoti. Vilniaus apygardos teisme BNS informavo, kad šioje byloje paduotas vienas kasacinis skundas, informacija apie jį kol kas neskelbiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Mailiaus" byla dar nesibaigė... "teroristai" atsakys už tai

"Mailiaus" byla dar nesibaigė... "teroristai" atsakys už tai portretas
"Mailiaus" byla dar nesibaigė... Dabar pagal įstatymus turės atsakyti FNTT, Generalinė prokurat9ra ir jų padėjėjai dėl to, kad pagamino netikrą bylą, vien tik melą ir blefą. 2010 m. (pradėjo „bylą“ ir tęsė beveik 5 metus) "teroristai" iš valstybinių institucijų sužlugdė 7 labai gerai paruoštus pasaulinio lygio akvakultūros projektus, kuriuos jie - „teroristai“ kažkodėl pavadino "mailiaus" (bylos) vardu. Bet jie ("teroristai") patys net negalėtų pretenduoti į garbingą "mailiaus" vardą, jie gal tik galėtų pretenduoti į "blusų" arba "kandžių", na, dar gal nebent į garbingesnį - „asilų“ vardus?

sventasis

sventasis portretas
ar toks zmogus nors mintyse galvojo pakenkt lietuvai paziurekit virs galvos sventa aura gal paskelbkik jie svetuoju jis tisk stebejo afera is labai toli ir nesikiso tai sventojo pareiga

janas

janas portretas
jau tas ponas Visokavicius, tai tikrai nemazus turtus susikrove nuo sovietu laiku, kai dirbo statybos banke, ir kituose bankuose ,kuriuos nuvare i bankrota.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių