Prokuratūra apskundė Ž. Žvagulį išteisinusį nuosprendį

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra apskundė žinomą atlikėją Žilviną Žvagulį dėl melagingų parodymų davimo Darbo partijos byloje išteisinusį nuosprendį.

Ž. Žvaguliui palankų nuosprendį vasario 27 dieną paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Valstybės kaltintojas Generalinės prokuratūros prokuroras Saullus Verseckas su šiuo nuosprendžiu nesutinka, penktadienį jį apskundė Vilniaus apygardos teismui, prašo panaikinti išteisinimą ir skirti Ž. Žvaguliui 7532 eurų baudą.

„Kadangi pagrindinis išteisinimo motyvas – Ž. Žvagulis davė parodymus apie savo paties kapkokią nusikalstamą veiką arba savo paties administracinį pažeidimą. Mano argumentai, kad jo parodymuose nėra jokių duomenų apie jo paties padarytą kažkokį nusikaltimą arba administracinį teisės pažeidimą. Jo dalyvavimas Darbo partijos renginiuose negali būti laikomas neteisėta komercine veikla pagal Baudžiamojo kodekso 202 straipsnį, kaip nurodė pirmos instancijos teismas. Koncertai vyko pagal oficialią sutartį, tik buvo nuslėptas tikrasis atlygis“, – BNS sakė S. Verseckas. 

Baudžiamojo kodekso 202 straipsnis numato atsakomybę už neteisėtą vertimąsi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla.

Pasak prokuroro, ne Ž. Žvaguliui kilo prievolė deklaruoti, apskaičiuoti ir sumokėti privalomą Fizinių asmenų pajamų mokestį nuo Darbo partijos išmokėtos sumos. Tai konstatuota nagrinėjant Darbo partijos bylą. 

Prokuroras taip pat atkreipė dėmesį, kad yra įsiteisėję nuosprendžiai 5-6 asmenims dėl melagingų parodymų davimo, šie asmenys nuteisti, nes melavo, kad nėra gavę neoficialių lėšų iš Darbo partijos. Jie taip pat teismus tikino, kad negali liudyti prieš save, tačiau teismai šiuos argumentus atmetė, šie nuosprendžiai dėl melagingo liudijimo yra galutinai įsiteisėję. 

„Mano manymu, teismas Ž. Žvagulio byloje rėmėsi tokiomis bylomis, kurios netinkamos šiai bylai, aplinkybės nėra identiškos Ž. Žvagulio bylai“, – mano S. Verseckas.

Ž. Žvagulis kaltintas, kad melagingai liudijo posėdyje apklausiamas Darbo partijos neoficialios buhalterijos byloje 2012 metų rugsėjo 7 dieną. Prokuratūra kaltino, kad Ž. Žvagulis davė melagingus parodymus, jog koncertuodamas Darbo partijos renginiuose, pagal sutartį, kurią iš Darbo partijos pusės pasirašė „darbietė“ Vitalija Vonžutaitė, 2005-2006 metais jis jokio honoraro negaudavo, koncertavo tik už transporto išlaidas, kurios siekė 400-500 litų, esą tūkstantinio atlygio už koncertus nebuvo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas mano, kad Ž. Žvagulis buvo verčiamas duoti parodymus prieš save, apie galbūt savo nusikalstamus veiksmus – galėjo duoti parodymus apie savo paties galbūt padarytą nusikalstamą veiką. 

„Faktinės aplinkybės pasitvirtino – Žilvinas nurodė tikrovės neatitinkančias aplinkybes – tai yra iš esmės jis melavo, bet jis turėjo teisę tai daryti nes, nė vienas žmogus neturi būti verčiamas duoti parodymus prieš save. Faktinės aplinkybės pasitvirtino, yra teisinio vertinimo problema“, – apie nuosprendžio motyvus yra sakiusi teisėja Inga Štuopienė.

Prokuratūros duomenimis, už Ž. Žvagulio koncertus buvo mokama iš neoficialios partijos kasos, už kiekvieną koncertą jam buvo sumokama po 5 tūkst. litų. Darbo partijos būstinėje rastuose išlaidų orderiuose nurodyta, kad Ž. Žvaguliui už vieną koncertą mokėti 5 tūkst. litų (apie 1,4 tūkst. eurų).

2013 metų liepą Darbo partijos byloje nuosprendį paskelbęs Vilniaus apygardos teismas prokuratūrai pasiūlė įvertinti galbūt melagingus kai kurių liudytojų parodymus. Tarp šių liudytojų buvo paminėti tuometiniai Seimo nariai, „darbiečiai" Valdas Skarbalius, Saulius Bucevičius, žinomi atlikėjai Ž. Žvagulis ir Juozas Liesis. Buvę Seimo nariai ir J. Liesis taip pat perduoti teismui.

Už melagingų parodymų davimą įstatymas numato baudą, viešuosius darbus, laisvės apribojimą, laisvės atėmimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ar eurai ar milijonai visiems turi būti vykdomas teisingumas verkia tie dainorėliai bet pirma tegul teisingai deklaruoja pajamas ir susimoka mokesčius valstybei tai ši valdžia jau po truputį pradeda atkapstyti visokius nesąžiningus sandėrius viešuosius pirkimus kurie yra tik akių dūmimas o perka ką nori ir iš ko nori ir kaip nori spartinti reikia E.Masiulio bylą nes sueis dar senatis ir liks šnipštas iš visko

VARGAS

VARGAS portretas
KO PRIKIBOT PRIE ZVAGULIO pirmiausia i teisma paduoti valdzios vyrus KUBILIU [[[ GABRIELIU DEL ZMONOS MOKYKLOS [[[[ KRISTINA DEL VIESBUCIO[[[ SENELI LANSBERGI 5MILIJONAI KUR JIE IS NORVEGIJOS GAUTI LIETUVAI [[[[ kada jiems bus teismai cia tai dideli pinigai tai gal nuo tu pradeti o ne kapeikas rinkti geda ponai geda kur mes einam durniu laivas

NA NA

NA NA  portretas
tegu prokuratūra išsiaiškina ,už kieno pinigus buvo organizuojamas anūkėlio kgbistų gaujos perversmas 'išmėžti iš seimo " valstiečius ,_____už kieno pinigus buvo vežami iš Klaipėdos ir Kauno autobusais į žmonės į maištą prieš valstiečius .Tegu prokuratūra išsiaiškina dėdulės kgbisto anūkėlio neapykantą Lietuvai ir jos išrinktiems žmonėms į seimą "profesorius sugriovė kolūkius ,aš sugriausiu seimą "kodėl dėdulės kgbisto gauja yra nepakaltinama ir leidžiama tyčiotis iš Lietuvos žmonių ,sėkmės ,tarnauju Lietuvai ,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių