Prieš teismą stos sukčiavimu kaltinamas pasvalietis

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) teismui perdavė bylą, kurioje Pasvalio rajono žemės ūkio bendrovės direktoriui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo.

Kaip skelbia FNTT, bendrovės vadovas apgaule kėsinosi užvaldyti daugiau kaip 88 tūkstančius eurų Europos Sąjungos ir Lietuvos paramos lėšų bei neteisėtai naudojosi kitomis jam nepriklausančiomis lengvatomis.

FNTT tyrėjai nustatė, kad žemės ūkio bendrovės direktorius valstybės įmonei „Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui“ pateiktose paraiškose dėl paramos deklaravo daugiau kaip 620 ha žemės plotų, tačiau žemės ūkio veikla neužsiėmė ir net neturėjo žemės plotų valdymo teisės.

„Tyrimo metu išsiaiškinta ir tai, kad tarp deklaruotos žemės buvo miškų, pelkių ir net namų valdos žemių, išsibarsčiusių skirtingose toli viena nuo kito nutolusiuose vietovėse – Šalčininkų, Marijampolės, Tauragės, Šilutės, Raseinių, Kauno rajonuose. Jokios žemės ūkio technikos nei minėta bendrovė, nei pats direktorius neturėjo“, – teigia FNTT.

Pasak tarnybos, prisidengdamas neva vykdoma žemės ūkio veikla įtariamasis pasinaudojo lengvatiniu akcizo mokesčiu ir įsigijo daugiau nei 69 tūkst. litrų dažyto dyzelinio kuro ir taip išvengė apie 20 tūkst. eurų akcizo mokesčio.

Bendrovės direktoriui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką. Griežčiausia jam gresianti bausmė − laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Baudžiamąją  bylą nagrinės Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių