Prieš teismą stos medžiolės metu žmogų sužalojęs vokietis

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje vokietis kaltinamas medžioklės metu dėl neatsargumo sunkiai sužalojęs kitą drauge medžiojusį vyrą.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, nelaimė įvyko 2016 metų lapkričio 15 dieną, kai Ukmergės rajono girioje surengtoje komercinėje medžioklėje garbaus amžiaus Vokietijos pilietis, šaudamas į šerną, tuo pačiu šūviu pataikė į medžiotojo iš Švedijos pilvą.

Nustatyta, kad nelaimė įvyko Vokietijos piliečiui K. H. B., kaip įtariama, pažeidus saugaus elgesio medžioklės metu reikalavimus. Juose numatyta, kad pagrindinėje medžiotojų linijoje stovintis medžiotojas turi teisę šauti ne mažesniu kaip 30 laipsnių kampu nuo jos. Aiškinantis įvykio aplinkybes nustatyta, kad nuo 1968 metų medžiojantis vokietis šaudamas į šerną šovė mažesniu nei 30 laipsnių kampu pagrindinės medžiotojų linijos atžvilgiu, todėl kulka, nušovusi šerną, pataikė ir į už 50-60 metrų nuo jo stovėjusį švedą, padarydama sunkius pilvo ertmės sužalojimus.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad ir sunkiai medžioklės kolegą sužalojęs medžiotojas, ir nukentėjusysis įvykio metu buvo blaivūs.

Apklausiamas Vokietijos pilietis labai gailėjosi dėl nelaimės, užjautė sužalotą medžioklės draugą, tačiau galutinėje įtariamojo apklausoje savo kaltės nepripažino.

Vyrui gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Ši baudžiamoji byla perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigute

Sigute portretas
Negi nebera rasanciu be klaidu zurnalistu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių