Prieš teismą stos didelė narkotikų prekeivių gauja

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė didelės narkotikų prekeivių gaujos bylą. Į kaltinamųjų suolą sės 21 asmuo.

„Ši labai didelės apimties byla yra viena iš didžiausių per pastaruosius metus tirtų Kauno teisėsaugininkų baudžiamųjų bylų. Tyrimo metu sulaikytas 21 įtariamasis, nustatytas kiekvieno iš jų vaidmuo susivienijime, sulaikyta ir ištirta 15 transporto (BMW X5) bei kitų priemonių“, – sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Narkotikai gabenti automobiliuose įrengtose slėptuvėse. Atliekant tyrimą rasta ir paimta beveik 300 kilogramų narkotinės medžiagos – kanapių dervos. „Juodojoje rinkoje“ toks kiekis šios medžiagos vertinama 3 mln. litų.

Kvaišalai vežti iš Ispanijos ir Olandijos į Rusiją per Lietuvos teritoriją.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 44 metų kaunietis S.B. vadovavo nusikalstamam susivienijimui, organizavo neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu, organizavo šių medžiagų kontrabandą.

Prie šio nusikaltimo vykdymo prisidėjo 18 Kauno ir Kauno rajono gyventojų: D.P., G.T., D.T., R.T., A.S., A.B., A.Š., S.M., D.U., D.V., R.J., S.V., V.D., V.V.V., jiems pateikti kaltinimai neteisėtu disponavimu labai dideliais narkotinių, psichotropinių medžiagų kiekiais, kontrabandos organizavimu.

Daugumai kaltinamųjų skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kitiems – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, namų areštas ar įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato laisvės atėmimo bausmę iki 15 metų, susivienijimo organizatoriui ir vadovui – laisvės atėmimą iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kodel slepemos pavardes??????

klepsydra

klepsydra portretas
o kaip baigesi lenkui,kada buvo sulaikyta didziule siunta su karstais ir rubais klaipedoje? buvo didelis skandalas,bet tylu dabar, nejau issipirko?

Oj...

Oj... portretas
kiek dar Kaune yra tokiu, kurie gerai gyvena iš šio verslo, pakaktu įvertinti tai, kad jie niekada niekur nedirbo, važineja geriausiomis masinomis, lankosi prabangiuose restoranuose, ju moterys papuostos nuo galvos iki koju, nuolat keliauja ir t.t. O ka jie dirba? Niekada niekam nekyla klausimu....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių