Prieš mėnesį deportuotas gruzinas vėl sulaikytas Lietuvoje

Ketvirtadienį pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus – tris gruzinus ir azerbaidžanietį. Vienas įkliuvusių gruzinų pareigūnams gerai žinomas – prieš mėnesį šį nelegalą pasieniečiai buvo išsiuntę iš Lietuvos į tėvynę, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

24-erių Gruzijos ir 32-ejų Azerbaidžano piliečius Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai sulaikė prie pat sienos su Baltarusija, Vilniaus rajono Keipūnų kaime. Abu užsieniečiai turėjo savo šalių pasus, bet juose nebuvo vizų, suteikiančių teisę patekti į Lietuvą.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu užsieniečiai uždaryti į areštinę.

Dar du gruzinus nelegalus ketvirtadienį Pabradėje sulaikė čia veikiančio Užsieniečių registracijos centro (URC) pasieniečiai. Iš pradžių jiems miestelyje įkliuvo 26-erių Gruzijos piliečiu prisistatęs vyras. Dokumentų jis neturėjo, o apklausiamas prisipažino neleistinoje vietoje į Lietuvą patekęs iš Baltarusijos. Užsienietis uždarytas į URC.

Vėliau Pabradėje pasieniečiai sulaikė dar vieną gruziną. Šis irgi neturėjo dokumentų ir į Lietuvą buvo patekęs neteisėtai. Nustatyti jo tapatybę VSAT pareigūnams nebuvo sunku, nes sulaikytą 28-erių nelegalą jie birželio 15-ąją jau buvo iš Lietuvos išsiuntę į tėvynę.

Pirmąsyk šį gruziną pernai rugpjūčio pabaigoje pasieniečiai sulaikė Kenos geležinkelio stotyje. Vyras į Lietuvą bandė neteisėtai patekti iš Baltarusijos traukiniu.

Iš viso pasieniečiai šiemet sulaikė 194 nelegalus iš Gruzijos.


Šiame straipsnyje: pasienispasieniečiaiGruzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių