Prieš Klaipėdos teismą stos šeši heroino prekeiviai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl grupės asmenų, kurie Klaipėdos mieste platino narkotinę medžiagą – heroiną. Prieš teismą stos šeši asmenys.

Įtarimai dėl heroino platinimo įteikti trims kaltininkams, vienam iš jų (su organizuota nusikalstama grupuote siejamam asmeniui) – ir dėl platinimo dideliais kiekiais.

Dar vienas kaltininkas, įtariamas narkotikų platinimu, pasislėpė nuo ikiteisminio tyrimo, tačiau pagal jo atžvilgiu išduotą Europos arešto orderį buvo sulaikytas Italijoje ir jau yra perduotas Lietuvai (šio asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas išskirtas į atskirą bylą).

Įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis be tikslo platinti įteikti trims asmenims, taip pat ir vieno kaltininko seseriai.

Įtariama, kad heroino platinimo tinklą organizavo 8 kartus (už  vagystes, plėšimus, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, viešosios tvarkos pažeidimą) teistas su nusikalstama grupuote siejamas asmuo, kuriam 2008 metais pagal Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą taikyta prevencinė poveikio priemonė – oficialus perspėjimas. Be to, Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžiu (nuosprendis neįsiteisėjo) už heroino platinimą jam jau paskirta 3 metų 3mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Penkiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės, su organizuota nusikalstama grupuote siejamas asmuo ir iš Italijos pargabentas įtariamasis – suimti.

Kaltininkai nedirba, visi, išskyrus įtariamąją, anksčiau teisti (už piktybinį chuliganizmą, vagystes, plėšimus, sukčiavimus, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis).


Šiame straipsnyje: narkotikaiheroinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių