Prie sienos su Rusija - kontrabandininkų automobilio gaudynės

Pagėgių pasieniečiai sekmadienį sulaikė kontrabandininkų automobilį su rusiškomis cigaretėmis.

VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos patruliai ties Jurbarko rajono Viešvilės miesteliu, netoli Nemuno, pastebėjo į Lietuvos gilumą važiuojantį automobilį „Subaru Legacy" tranzitiniais numeriais.

Žvyrkeliu važiavusio automobilio vairuotojas pasieniečių reikalavimui sustoti nepakluso ir padidino greitį. Bėglys nuvažiavo Viešvilės link, o vėliau spruko miško keliais.

Jį stabdę VSAT pareigūnai apie bėglį pranešė atokiau buvusiems kolegoms iš rinktinės Specialiosios paskirties būrio. Šie Viešvilės rezervato teritorijoje, miško kelyje tarp Leipgirių ir Eičių kaimų, sprunkantį vairuotoją sutiko patiesę ant kelio priverstinio stabdymo juostą - „ežį". „Subaru" vairuotojas jį pralėkė nemažindamas greičio ir pradūrė padangas. Netrukus Pagėgių pasieniečiai šį automobilį netoliese aptiko paliktą likimo valiai.

Aplink šią vietą telkšo pelkės, o pasišalinęs vairuotojas nerastas. Automobilyje buvo išimtos visos sėdynės, išskyrus vairuotojo. Pasieniečiai jame rado 19 dėžių, iš viso 9500 pakelių, rusiškų cigarečių „Jin Ling" su šios šalies banderolėmis.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kontrabandininkų automobilis ir cigaretės saugomi Viešvilės užkardoje.


Šiame straipsnyje: kriminalaikontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių