Prie Nemuno įkliuvo cigarečių kontrabandininkai

Prie Nemuno pasienyje su Rusija pasieniečiai sulaikė penkis kontrabandinių cigarečių nešikus ir 5 tūkst. pakelių rusiškų rūkalų.

Pirmadienį apie 23 val. Pagėgių rinktinės pasieniečiai prie pat sienos su Rusija, Pagėgių savivaldybės Bitėnų kaimo ribose, užklupo penkis nuo upės į Lietuvos gilumą einančius asmenis.

VSAT pareigūnai jau turėjo informacijos, kad šioje vietoje plaukikas iš Rusijos galėjo atplukdyti kontrabandinį krovinį.

Kiekvienas iš penkiukės nešėsi po du į polietileną supakuotas dėžes. Sulaikomi pasieniečių nešikai bėgti ir priešintis nebandė. Paaiškėjo, kad visi sulaikytieji, kurių amžius - nuo 18 iki 32 metų, yra Pagėgių savivaldybės Lumpėnų kaimo gyventojai.Iš viso jie gabeno 5 tūkst. pakelių cigarečių ,,Prima“ su rusiškomis banderolėmis.

Nė vienas sulaikytasis neturėjo privalomų pasieniečių leidimų būti šioje vietoje esančioje valstybės sienos apsaugos zonoje, todėl jiems pasieniečiai pradėjo administracinių bylų teisenas. Už tokį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų.

Administracines teisenas pareigūnai taip pat pradėjo ir dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Visą surinktą medžiagą jie perduos Tauragės rajono apylinkės teismui, kuris spręs, kaip bausti penkis lumpėniškius. Jiems gali būti skirtos baudos nuo 5 iki 10 tūkst. litų.

Po apklausos sulaikytuosius pasieniečiai paleido. Cigaretės saugomos pasieniečių užkardoje.


Šiame straipsnyje: pasieniskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių