Pričiuptas kontrabandininkas su daugiau kaip 2 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams įkliuvo kontrabandininkas. Pareigūnai tikrino iš Baltarusijos per Lošos-Šumsko sienos perėjimo punktą, skirtą vietiniam susisiekimui, į Lietuvą grįžtančio Lietuvos piliečio automobilį.

Paaiškėjo, kad automobilis „patobulintas“ slėptuvėmis kontrabandai gabenti, kuriose vyras ketino nelegaliai atsivežti daugiau kaip 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Antradienį, gegužės 7 d., Šumsko pasienio kontrolės punkte, kuriame nevykdoma nuolatinė muitinės kontrolė, automobilį „Peugeot 307“, pavakarę atvykusį iš Baltarusijos, patikrino mobiliųjų muitinės grupių patruliai. Automobilį vairavo vidutinio amžiaus Lietuvos pilietis A. M.

Įtardami, kad automobiliu gali būti nelegaliai gabenamos akcizinės prekės, automobilį detaliai patikrai muitinės pareigūnai palydėjo į Medininkų kelio postą. Netrukus „Peugeot“ dugne bei slenksčiuose įrengtose slėptuvėse pareigūnai surado slepiamas cigaretes.

Minėtose slėptuvėse buvo gabenta daugiau kaip 2 tūkst. pakelių „NZ 8“ ir „Minsk“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Per sieną mėgintų pervežti tabako gaminių vertė – 6,5 tūkst. eurų.

Rūkalai ir automobilis sulaikyti. Vyrui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už kontrabandos gabenimą, jam gresia piniginė bauda ir automobilio konfiskavimas.

Muitinės primena, kad sienos perėjimo punktuose, skirtuose vietiniam susisiekimui, nėra vykdoma nuolatinė muitinės kontrolė, todėl per juos galima gabenti tik asmeninės paskirties daiktus, o ne prekes, už kurias gali būti paskaičiuoti mokesčiai į valstybės biudžetą. Ar laikomasi šios įstatymu numatytos tvarkos neretai patikrina tokiuose postuose budintys arba iškviesti muitinės mobiliųjų grupių patruliai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių