Pričiuptas automobilių pardavėju apsimetęs ir pinigus iš pirkėjų atiminėjęs kaunietis

  • Teksto dydis:

Pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl dviejų plėšimų Kaune, kuomet automobilių pardavėju apsimetęs asmuo iš aukų atėmė dideles sumas grynųjų ir vertingus daiktus.

Kauno policijos pareigūnai kartu su Kauno apylinkės prokuratūros prokurorais per mėnesį atliko tyrimą dėl Karmėlavos seniūnijoje birželio 7-10 dienomis įvykdytų plėšimų. Byla, kurioje kaltinamasis - 23 metų M.J., perduota teismui.

Kaip paaiškėjo atlikus tyrimą, M.J. į interneto svetaines įkeldavo skelbimus, jog parduoda automobilį. Su pirkėjais, besidominčiais automobilio pirkimu, M.J. susitardavo susitikti nuošaliose vietose. Nukentėjusiesiems laukiant susitikimo su automobilio „pardavėju“, prie jų pribėgdavo kaukėtas, ginkluotas asmuo, kuris, grasindamas ginklu, atimdavo turimus vertingus daiktus ir pinigus. Tyrimo metu nustatyta, kad užpuolikas naudojo šaunamąjį ginklą primenantį žaislinį pistoletą.

Birželio 7 dieną tokio užpuolimo metu Latvijos pilietis prarado 6,5 tūkst. eurų.

Tuo metu birželio 10 dieną iš Lietuvos gyventojo užpuolikui pinigų pagrobti nepavyko, nes pastarasis neišsigando į jį nukreiptos pistoleto imitacijos ir aktyviai pasipriešino. Tačiau nukentėjusiajam nuo rankos buvo nutraukta 9,4 tūkst. litų vertės auksinė grandinėlė.

M.J. prisipažino padaręs nusikalstamas veikas bei atlygino didžiąją dalį turtinės žalos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių