Pranešimas apie direktoriaus smurtą prieš moksleivį nepasitvirtino

  • Teksto dydis:

Panevėžyje nepasitvirtinus pranešimui apie direktoriaus smurtą prieš moksleivį tyrimas dėl įvykio nutrauktas, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Panevėžietis moksleivis teigė, kad prieš jį smurtavo mokyklos direktorius, tačiau atlikus tyrimą ši informacija nepasitvirtino, todėl Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Ulienė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui.

Tyrimas buvo pradėtas rugsėjo mėnesį. Pareiškimą policijai parašiusi 12-mečio berniuko motina teigė, kad maždaug prieš savaitę jos sūnui mokyklos direktorius A. P. koridoriuje stipriai suspaudė ranką ir taip sukėlė fizinį skausmą, ant rankos liko kraujosrūva.

Kreiptis į policiją moteris nusprendė, kai dėl netinkamo sūnaus elgesio mokykloje buvo iškviesta pokalbiui į vaiko teisių apsaugos skyrių.

Atliekant tyrimą buvo apklausta dešimt liudytojų, taip pat ir mokyklos direktorius A. P. Pastarasis kategoriškai paneigė mažamečio jam mestus kaltinimus. Vaiko nurodytą dieną, kai pedagogas esą prieš jį smurtavo mokykloje, direktoriaus iš viso nebuvo darbe, jis buvo išvykęs į seminarą. Prieštaringai liudijo ir moksleivio brolis, kiti moksleiviai.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad mažametis galėjo būti sužalotas kitomis aplinkybėmis. Su dar keliais vaikais jis lakstė po vieną daugiabutį, triukšmavo ir spardė butų duris, kol kažkoks nepažįstamas vyras jį pagavo ir sumušė. Ikiteisminį tyrimą atliekantiems policijos pareigūnams nustatyti šio asmens nepavyko, nes vaikai net negalėjo tiksliai nurodyti, kuriame daugiabutyje tai įvyko.

Prokurorės teigimu, tyrimo metu atlikus visus galimus tyrimo veiksmus, gauti duomenys yra nepakankami patvirtinti, kad buvo įvykis, apie kurį pranešta kaip apie nusikaltimą, todėl priimtas nutarimas ikiteisminį tyrimą nutraukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių