Prancūzijos Alpėse, įtariama, žuvo du Lietuvos alpinistai

Alpinistas iš Lietuvos žuvo Prancūzijos Alpėse, antro dingusiojo nesitikima rasti gyvo.  Jo buvimo vieta nežinoma. Pasak Prancūzijos gelbėtojų, labiausiai tikėtina, kad jis nukrito ir yra uždengtas sniegu.

Prancūzijos gelbėjimo tarnybos pranešė sekmadienį pastebėjusios nuo ketvirtadienio kalnuose dingusio vieno alpinisto kūną 3,9 tūkst. metrų aukštyje, tačiau smarkus vėjas neleido sraigtasparniui nusileisti, skelbia naujienų agentūra AFP.

Pasak policijos, gelbėtojų padarytos nuotraukos nepalieka abejonių, kad vyras žuvo. Pareigūnai mano, jog pastebėtas vyras yra ketvirtadienį SMS žinutę atsiuntęs alpinistas, pranešęs įstrigęs kalnuose. Antrą SMS žinutę jis atsiuntė šeštadienį ir pranešė vis dar besijaučiantis gerai, bet baigiantis krosnelei naudotas dujas.

Apie antrą alpinistą iš Lietuvos nieko negirdėti nuo ketvirtadienio. Lietuvos alpinizmo asociacija panešė, jog lietuviai kopė Les Droites viršūnės (Monblano kalnų masyvo) šiaurine siena, kai sausio 31 dieną alpinistus užklupo pūga. Penktadienį buvo išgelbėtas vienas iš Alpėse dingusių lietuvių.


Šiame straipsnyje: AlpėsAlpinistaipaieška

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rikis

Rikis portretas
Jau pamire, rysys nutruko. Bet kokioj grazioj vietoj pamire, jauciu dziaugias jo siela.

KODĖL

KODĖL portretas
be pavardžių?

ruta

ruta portretas
Nuoširdi ir gili užuojauta šeimoms.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių