Prancūzijoje vogtą BMW teko palikti Lietuvos pasieniečiams

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Prancūzijoje pavogtą ir šios šalies teisėsaugininkų ieškotą automobilį BMW, kuris automobilvežiu buvo gabenamas į Lietuvą.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai - Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Scania“.

Lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą sunkiasvorę transporto priemonę vairavo 55 metų Ukmergės gyventojas. Jo bei „Scania“ dokumentai buvo nepriekaištingi.

Automobilvežiu į Lietuvą buvo gabenamos aštuonios naudotos mašinos. Pasieniečiams tikrinant jų dokumentus paaiškėjo, kad Prancūzijoje registruotas trečios serijos BMW yra ieškomas teisėsaugininkų. 2016-aisiais pagamintos transporto priemonės paiešką prancūzų policija paskelbė šių metų kovo viduryje.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. BMW buvo nukeltas nuo automobilvežio ir yra saugomas Kalvarijos užkardoje. Ukmergiškiui, kuris yra samdomas transportavimo paslaugas teikiančios bendrovės darbuotojas, leista tęsti kelionę ir toliau gabenti kitas septynias mašinas.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 37, įtariama, vogtas transporto priemones. Daugiausiai tokių mašinų – 13 – sulaikyta pasienyje su Lenkija, prie sienos su Baltarusija – 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių