Policininko sužalotas dviratininkas mirė ligoninėje

Pirmadienį mirė nepilnametis dviratininkas, kurį, kaip įtariama, partrenkė policininkas, vėliau pasišalinęs iš įvykio vietos.

Tai patvirtino Kauno klinikų atstovė spaudai Eglė Žemaitienė.

Įtariama, kad 1997 metais gimusį berniuką sekmadienio vakarą partrenkė Šakių rajono policijos komisariato Patrulių būrio vadas Vytautas Demenius, gimęs 1957 metais.

Pirmadienį policija jį sulaikė poliklinikoje. Pasak pareigūnų, atsakomybę dėl avarijos už V.Demenių iš pradžių bandė priimti jo šeimos narys.

Policija žada greitai ir objektyviai ištirti Šakių rajone įvykusią avariją.

„Deja, bet turime kalbėti, kad tai padarė mūsų kolega, policijos pareigūnas“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis.

Jis policijos vardu atsiprašė sužaloto vaikino šeimos „už padarytą nepataisomą skriaudą“.

„Pažadame, kad tyrimas bus objektyvus ir kiek įmanoma greitesnis“, – teigė jis.

V.Demenius tuo metu, kai įvyko avarija, nėjo pareigų – turėjo nedarbingumo lapelį. Pirmadienį policija jį sulaikė poliklinikoje. Rytą atliktas tyrimas alkoholio matuokliu parodė, kad jis blaivus, tačiau dar bus atliekami kraujo tyrimai.

Anot A.Stončaičio, atsakomybę dėl avarijos už V.Demenių iš pradžių bandė priimti jo šeimos narys. Tačiau, remiantis liudytojo parodymais, manoma, kad jos kaltininkas – V.Demenius. Jam rengiamasi pareikšti įtarimus.

„Mane kaip vieną iš vadovų guodžia tai, kad iš tikrųjų kiek gali, tiek gana dideliu pagreičiu (policija) apsivalo. Šituo atveju vakar prisistatė visai kitas asmuo, kuris prisiėmė atsakomybę už įvykį ir pati policija nustatė, kad visgi tai yra netiesa, pati policija išryškino detales, nieko neslėpdami mes kad ir karčią tiesą sakome visuomenei, kad visi žinotų, kad, deja, yra ir tokie atvejai“, – žurnalistams sakė A.Stončaitis.

V.Domenius policijos sistemoje tarnavo 32 metus.

„Mes kalbame apie patyrusį, išmokytą, kvalifikaciją kėlusį darbuotoją“, – jį apibūdino A.Stončaitis.

1997 metais gimęs dviratininkas per avariją Šakių rajone buvo sunkiai sužeistas sekmadienį apie 19.20 val. Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas pirmadienį žurnalistams sakė, kad iš pradžių jaunuolis buvo ištiktas komos.

Nustatyta, kad eismo įvykyje dalyvavęs automobilis priklauso V.Demeniaus dukrai. Pirmadienį V.Demenius sulaikytas dviem paroms.

Ikiteisminį tyrimą siekiant objektyvumo iš Šakių rajono policijos komisariato perėmė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

medike

medike portretas
kada baigs keliuose girti patruliai traiskyti vaikus .Nenusakomas siaubas ir pareigunus bausti griezciausia bausme,Pasakyk VD kodel girtas traiskai vaikus

Kiek

Kiek portretas
Kiek čia tęsis cirkas su valdiška policiją, kuri tik sunkia mokesčių mokėtojų pinigus, ir saugo tik vienas kitą. Algos matai jeims mažos, tai gal parašykit kad dykaduoniai sėdi kabinetuose ir gauna po 2500-3000 lt į rankas. Kada po perkūnais bus samdoma policija?ne valdiška, o dirbanti ir užsidirbanti, tada nesibodės ir srikdinanciu šunų savininkų bausti. Bus tvarka visur tik tada kai policija pereis į privačias rankas.Niekas tokių bezdelnikų nelaikys.

petras

petras portretas
teigti kad blaivus po paros tai visiska nesmone pabego reiskia buvo girtas gana teisinti tuos paregunus reikia griestinti paregunams atsakomybe
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių