Policininkai motociklininką vijosi važiuodami 140 km/h greičiu

  • Teksto dydis:

Kelių eismo taisykles šiurkščiai pažeidusį motociklininką Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai pavijo ir sulaikė važiuodami 140 kilometrų per valandą greičiu.

Šeštadienį apie 10 val. 10 min. kelyje Vievis-Maišiagala-Nemenčinė patruliai, vykdydami mišrų patruliavimą, pastebėjo iš galo pakankamai dideliu greičiu važiuojantį motociklą „Yamaha“. Vairuotojas, neparodęs posūkio signalo, draudžiamoje vietoje lenkė pareigūno vairuojamą policijos ženklais nepažymėtą tarnybinį automobilį, vėliau draudžiamoje vietoje lenkė kitą priešais važiuojantį automobilį ir, išvažiavęs į kitos krypties eismo juostą, privertė priešais atvažiuojančių automobilių vairuotojus stabdyti bei keisti važiavimo kryptį ir greitį, taip sukeldamas grėsmę jų saugumui ir turtui.

Patruliai, reaguodami į šį šiurkštų pažeidimą, nedelsdami ėmėsi priemonių sustabdyti motociklininką, tačiau jis nereagavo nei į įjungtus švyturėlius, nei į per garsiakalbį pareigūnų išreikštą reikalavimą sustoti, nei į raudonu skrituliu rodomus reikalavimus.

Kelis kartus atsisukęs pažiūrėti į pareigūnų pusę, vairuotojas demonstratyviai padidino greitį ir bandė atitrūkti nuo jį persekiojančio policijos automobilio, tačiau nepavyko. Važiuojant 140 kilometrų per valandą greičiu jis buvo pavytas, sustabdytas užkertant kelią ir išlaipintas iš savo transporto priemonės.

Kaip pranešė policija, paaiškėjo, kad galingą motociklą vairavo 26-erių metų Širvintų rajono gyventojas.

Elektrėnų policijos komisariate pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena. Vairuotojui gresia piniginė bauda, teisės vairuoti atėmimas, taip pat administracinis areštas


Šiame straipsnyje: vairuotojaipolicijamotociklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių