Policijos rėmėjai ir toliau talkininkauja rengiant reidus

  • Teksto dydis:

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai didelį dėmesį skiria narkotikų, alkoholio, tabako gaminių vartojimo prevencijai bei teisės pažeidimų, susijusių su šių medžiagų nelegalia apyvarta užkardymui. Pasitelkę policijos rėmėjus ir jaunuosius policijos rėmėjus, jie patruliuoja jaunimo pamėgtose susibūrimo vietose, prie vandens telkinių, kitose laisvalaikio praleidimo ir poilsio zonose.

Praėjusią savaitę pareigūnai kartu su policijos rėmėjais ir jaunaisiais policijos rėmėjais patruliavo Raseinių ir Ariogalos miestuose, Raseinių, Ariogalos, Viduklės seniūnijų teritorijose, bendravo su šiose teritorijose veikiančių bendruomenių atstovais, Saugių kaimynysčių grupių aktyvu.

Siekdami nustatyti fizinius ir juridinius asmenis, padedančius nepilnamečiams įsigyti alkoholinius gėrimus ir tabako gaminius, juos nuperkančius ar perduodančius nepilnamečiams bei išaiškinti ir užkardyti teisės pažeidimus, susijusius su narkotinių ir psichotropinių medžiagų nelegalia apyvarta, policijos pareigūnai bei aktyvūs jų pagalbininkai tikrino seniūnijų teritorijose esančias prekybos ir viešojo maitinimo įstaigas, jų prieigas, viešąsias ir kitas jaunimo susibūrimo vietas. Parduotuvių darbuotojams priminti Lietuvos Respublikos alkoholio ir tabako kontrolės įstatymų straipsniai, draudžiantys parduoti alkoholinius gėrimus neblaiviems ir jaunesniems kaip 18 metų asmenims, o tabako gaminius – nepilnamečiams, bei atsakomybė už šių įstatymų pažeidimą, dalinti lankstinukai su prevencine informacija.

Reidų metu lankytasi prie teritorijose esančių vandens telkinių, sodininkų bendrijoje „Dubysa“, „Raizgupis“, „Prabauda“, jaunimo, nepilnamečių pamėgtose susibūrimo vietose, automobilių stovėjimo aikštelėse, mokyklų teritorijose, poilsiavietėse, bendrauta su šiose vietose susirinkusiu jaunimu. Pažeidimų neužfiksuota, tad lieka tik pasidžiaugti, jog prevencinių priemonių metu sutikti jaunuoliai elgėsi drausmingai ir nepažeidinėjo įstatymų.

Priemonės metu atkreiptas dėmesys ir į kelių eismo dalyvius: ar vairuotojai ir kiti transporto priemonėje esantys asmenys neapsvaigę nuo alkoholio, narkotikų ar psichotropinių medžiagų, ar automobilio salone negabena draudžiamų daiktų, ar segi saugos diržus, ar tinkamai vežami vaikai, ar pėstieji ir dviračių vairuotojai tamsiuoju paros metu naudoja apsaugos priemones. Nustatytas vienas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas.

Bendraujant su gyventojais, pristatyta vykdoma prevencinė priemonė dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų nelegalios apyvartos užkardymo, domėtasi, kokios problemos juos jaudina, dalinti lankstinukai su prevencine informacija. Jų prašyta, turint informacijos apie asmenis, galinčius vartoti, platinti ar gabenti narkotines medžiagas bei darančius kitus teisės pažeidimus gyvenamojoje aplinkoje, pasidalinti šia informacija su policija. Dauguma kalbintų gyventojų sakė problemų neturintys, džiaugėsi policijos matomumu, dėkojo už parodytą dėmesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

storas

storas portretas
tai tegu remejei Kaune Saukliu ir Gertrudos snkr pastovi tvarka priziury
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių