Per policijos reidą sulaikytas neblaivus vairuotojas

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus pareigūnai, antradienio rytą surengę reidą Nemenčinės, Pabradės ir Švenčionių apylinkėse, išaiškino vieną neblaivų vairuotoją.

Specialiomis spalvomis nudažytais ir policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtais dviem automobiliais pareigūnai išvyko 6 valandą.

Keletas minučių po septintos išaiškintas pirmasis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas – neblaivus vairuotojas. Vilniaus rajone, Ažulaukės kaime, patruliai pastebėjo įtartinai važiuojantį automobilį „Opel Zafira“. Sustabdytą mašiną vairavo šio rajono 37 metų gyventojas.

Pareigūnai iš karto pastebėjo, kad jo akys paraudusios, bendraudamas, jis kalbėjo nerišliai, nuo jo sklido alkoholio kvapas. Alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas 1,10 promilės girtumas (lengvas neblaivumo laipsnis).

Kaip pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba, vyras pripažino padaręs pažeidimą, prietaiso užfiksuotų rodmenų neginčijo. Už šį pažeidimą vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda nuo 289 iki 434 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas nuo 12 iki 18 mėnesių. Administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinės teismas.

Su neblaiviu vairuotoju važiavo ir keleivė. 25 metų moteriai buvo perduotas automobilis „Opel Zafira“. Ji vairuotojo pažymėjimą turi, buvo blaivi.

Administracinių teisės pažeidimų protokolai surašyti ir 6 asmenims, važiavusiems automobiliais ir pamiršusiems užsisegti saugos diržus, 2 vairuotojai vairavo transporto priemones, kurioms neatlikta privalomoji techninė apžiūra, dar 2 vairuotojai administracinėn atsakomybėn patraukti už kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, 1 – už tai, kad jo vairuojama transporto priemonė neapdrausta civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Reido metu patruliai patikrino 87 transporto priemones, iš viso išaiškino 12 Kelių eismo taisyklių pažeidėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių