Rezonansiniai įvykiai Biržuose: gyventojų pateikta informacija tikrinama

  • Teksto dydis:

Policijos departamentas teigia, kad visa antradienį Biržų gyventojų per susitikimą su pareigūnas gauta konkreti informacija yra tikrinama.

Piliečiai, turintys daugiau informacijos, bet kada gali kreiptis tiek į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato, tiek į Policijos departamento vadovybę, rašoma Policijos departamento pareiškime..

Reaguodamas į pastarųjų dienų rezonansinius įvykius Biržuose, Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas lankėsi Biržuose - susitiko su šio rajono politikais, žurnalistais ir bendruomenės nariais pasikalbėti apie kriminogeninę padėtį Biržuose, atsakyti į klausimus apie rezonansinį įvykį, kurio metu gatvėje iš pravažiuojančio automobilio dviem šūviais buvo nužudytas septyniolikmetis.

Politikų nuomone, Biržų policija yra uždara, menkai bendraujanti su miestelių bendruomenėmis, nesiima reikiamų priemonių narkotikų platinimui užkardyti, alkoholinių gėrimų vartojimo viešojoje vietoje.

Pasak žiniasklaidos, biržietis ūkininkas Romualdas Misevičius atvirai pareiškė, kad Biržuose tvarką daro ne policija, o nusikaltėlių gauja, turinti apie trisdešimt narių, savo iždą, rengianti vadinamąsias "strielkas" ir netgi, kaip kadaise Panevėžio "tulpiniai", sodybą, kur netrukdomi renkasi. Vyriškis teigė turįs liūdnos patirties, kad prieš tokius banditus stoti - pavojinga.

Pasak ūkininko, kai jis du šios gaujos narius sučiupo savo žemėse brakonieriaujant, prasidėjo jo bėdos. Trys iš penkių medžiotojų, mačiusių šį įvykį, vėliau pakeitė parodymus, ikiteisminis tyrimas brakonieriams buvo nutrauktas, o R.Misevičiaus šeimai prasidėjo nemalonumai - imta pjaustyti jo šeimos narių automobilių padangas.

Vien jis dėl nuolatinių išpuolių yra parašęs šešis pareiškimus, tačiau realios Biržų pareigūnų pagalbos nesulaukė, o banditai dar įžūliau jį puola. Jam dabar nuolat gadinama technika, javų laukuose prismaigstyta metalinių strypų, primėtyta sukarpytų akėčių gabalų, kad būtų sugadinta technika

Panevėžio miesto apylinkės teismas antradienį trims mėnesiams leido suimti Dainių Miliuką, kaip įtariama, ginklu savaitgalį Biržuose mirtinai sužalojusį septyniolikmetį jaunuolį, BNS pranešė Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė.

Kitas įtariamasis - Z.Š., gimęs 1965 metais, gyvenantis Biržuose, suimtas 15-ai parų.

Pirminiais duomenimis, pareigūnai į savaitgalio nusikaltimą Biržuose, per kurį žuvo septyniolikmetis, reagavo tinkamai, pranešė Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešimą, kad Biržuose jaunuolis plika galva iš automobilio šaudo į praeivius, policija gavo 23.55 valandą sekmadienį. Pora minučių vėliau į įvykio vietą išvyko pareigūnai.

Policijos duomenimis, įvykio vietoje jie dirbo iki 2.29 valandos. Nukentėjusių asmenų pareigūnai nerado.

Apie negyvą nepilnametį pranešimas gautas kitą rytą 6.11 valandą. Teismo medicinos ekspertai mano, kad jaunuolis galėjo mirti praėjus 15-20 minučių, kai buvo pašautas.

Pareigūnų duomenimis, apie įvykį pranešta praėjus dviem valandoms, nes nušauto septyniolikmečio ir pabėgusio penkiolikmečio bei į juos šaudžiusio D.Miliuko konfliktas įvyko apie 21.30 valandą.

"Kad ir kaip norint užkirsti kelią nusikaltimui ar bent išvengti jo aukų, gavus pranešimą po daugiau nei 2 valandų po susišaudymo, nieko pakeisti nebeįmanoma", - rašoma Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato pranešime.

Policijai paskelbus paiešką, D.Miliukas pirmadienio vakarą pats atvyko į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą. Pirminiais duomenimis, jis savo kaltės neneigia.

R.Požėla "Lietuvos ryto" televizijos laidoje patvirtino, kad įtariamasis D.Miliukas šaudė norėdamas sužeisti.

"Nenorėčiau detalizuoti, nes tai ikiteisminio tyrimo duomenys. Mūsų turimais duomenimis, jaunuoliai apsižodžiavo. Po to sekė spontaniška reakcija - prasidėjo šaudymas. Pasekmės tokios, kad sužeidimai buvo padaryti abiems vaikinams. Šaudymas buvo tikslingas", - sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Kodėl D.Miliukas pradėjo šaudyti, R.Požėla negalėjo atsakyti.

"Bendrais bruožais kalbant, jis sutiko geranoriškai bendradarbiauti su teisėsaugos pareigūnais. Jis nelabai gali paaiškinti tokio savo poelgio", - teigė pareigūnas..

Šiuo metu atliekamas tarnybinis patikrinimas, kuriuo siekiama nustatyti, ar pareigūnai tinkamai reagavo, gavę pranešimą apie įvykį.

Panevėžio apygardos prokuratūra pirmadienį perėmė įvykio tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Permainu!

Permainu! portretas
Pamirskit apie pagalba is policijos,jie "didvyriai" Garliavoj,o pries banditus dreba,balsa parodo kai reik edalo prasyti.Tarnauja pederastams ir valdziazmogiam,is visuomenes tik parazituoja,t.y. atlyginima nori gauti.Vienintele iseiti matau savisaugos burius,kuriuos islaikyti is sutaupytu mokesciu,nes is parazitu naudos vistiek nera.Taip tikrai labiau apsimokes,nes valstybes jau nebera,liko tik gaujos,veikiancios kaip valdzios institucijos.Ir dar jiems mokescius mokam,o negaunam nieko.Laikas permainoms!

panašu

panašu  portretas
į Kedžio bylą, kai jis kreipėsi su pagalbos prašymu, nieko nedaryta, vėliau pats patapo kaltu. Taip ir čia. Ir kas rašo tokius vienodus darbo scenarijus? Dar gražiau - vaikinas nušautas, pranešta po 2 valandų ir jau nieko negalima pakeisti? Pasakos, norint, galima tą pačią sekundę pradėti banditų paiešką. O dabar , ko gero, vaikis liks kaltas, ūkininkui iki šiol banditai keršija, o policija bejėgė? Kodėl ji nebejėgė, kai reikėjo išgrobti mažą mergaitę? Tik dabar tikrinami faktai. o kur policija buvo prieš metus, kitus? Argi nežinojo, kas darosi? Juk žinojo, buvo skundų, bet gal čia pinasi kokie nors interesai?

Jura

Jura portretas
Vyt lauk visus tuos policininkus,prokurorus lauk,lai aina gatviu sluoti...Kazkas baisaus dedasi toj musu Lietuvelej,normaliem zmonem vietos nera.Kur ziuri ponas Valys,tai taokios jo reformos ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių