Panevėžyje sulaikyti septyniolikmečio žudikai, abu – nepilnamečiai

  • Teksto dydis:

Panevėžio policija skelbia sulaikiusi du septyniolikmečio nužudymu įtariamus asmenis.

„Šiame ikiteisminiame tyrime buvo sulaikyti du asmenys, jie yra įtariamieji. Tai yra Panevėžio gyventojai. Šioje byloje vienam iš įtariamųjų yra paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. (...) Kitam įtariamajam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė“, – penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Nusikalstamos veikos padarymo metu abu asmenys buvo nepilnamečiai, todėl asmuo suimtas maksimaliam nepilnamečiui galimam dviejų mėnesių laikotarpiui. Kitam įtariamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Vienas iš įtariamųjų policijai yra žinomas asmuo, keletą kartų teistas už nusikaltimus nuosavybei“, – sakė prokuroras.

Šiuo metu suimtas aštuoniolikmetis įtariamasis niekur nesimoko ir nedirba.

Įtariamieji nuo teisėsaugos nesislapstė, sulaikymas, teisėsaugos atstovų teigimu, jiems buvo netikėtas. Jie sulaikyti trečiadienį.

Policija kol kas neteikia duomenų apie tai, kokie buvo įtariamųjų santykiai su nužudytuoju, kokiomis aplinkybėmis nusikaltimas įvykdytas.

Neatskleidžiamas ir galimas nusikaltimo motyvas bei tai, ar asmenys prisipažįsta padarę nusikaltimą: pareigūnai teigia siekiantys nepakenkti ikiteisminiam tyrimui.

„Po įtempto tyrimo ir įtemptų aktyvių kriminalinės žvalgybos veiksmų, buvo nustatyti įtariamieji. (...) Šią savaitę buvo sulaikyti jie. Galima sakyti, kad šis tyrimas yra sėkmingas“, – sakė Panevėžio apskrities policijos viršininkas Egidijus Lapinskas.

Jis paneigė, kad įvykis galėjo būti susijęs su organizuotų nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi.

G. Balčiūno/jp.lt nuotr.

Septyniolikmečio vaikino kūnas su žaizda kakle automobilių stovėjimo aikštelėje S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje aptiktas pernai metų gruodį.

Nužudytas gimnazijos moksleivis policijai žinomas nebuvo, jis anksčiau nebaustas ir neteistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių