Policija per mėnesį pagavo 15 „plaštakių“

Kauno pareigūnai visą mėnesį, nuo rugpjūčio 15 iki rugsėjo 15 dienos, apskrityje organizavo reidą „Plaštakė“, kurio metu gaudė prostitutes. Už šią nelegalią veiklą nubausta 15 „plaštakių“.

„Dešimt administracinės teisės pažeidimų protokolų surašyta asmenims, kurie pirmą kartą buvo pagauti verčiantis prostitucija, o penki protokolai – už tai, kad jie pakartotinai vertėsi prostitucija“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas žiniasklaidai Kęstutis Kasciukevičius.

Sulaikytas vienas vyriškis, kuris naudojosi prostitučių paslaugomis ir vienas vyras, teikęs seksualines paslaugas.

Anot policijos atstovo, prostitucija dažniausiai verčiasi vienišos motinos, neturinčios pajamų šaltinio, merginos, gyvenančios be tėvų ar globėjų, kurie aprūpintų jas materialiai.

„Merginos, užsiimančios šia nelegalia veika, gyvena išsinuomotuose butuose, kur ir užsiima prostitucija“, – nelegalios veiklos vietas atskleidė K. Kasciukevičius.

Prevencinės akcijos metu buvo tikrinami viešbučiai, moteliai, naktiniai barai, kavinės, turgavietes, autobusų ir geležinkelio stotys, lindynes. Taip pat rinkti duomenys apie privačiose pirtyse, grožio salonuose ar kitose panašaus pobūdžio įstaigose galimai teikiamas intymias paslaugas.

Policijos pareigūnai nuolat tikrindavo skelbimus interneto portaluose apie pažintis, ieškomus ar siūlomus gerai apmokamus darbus.

Už vertimąsi prostitucija ar atlygintiną naudojimąsi prostitucijos paslaugomis yra numatyta bauda nuo 300 iki 500 litų. Jei asmuo jau kartą buvo už tai nubaustas, jam gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų arba administracinis areštas iki 30 parų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Policijos donkichotu kova su vejo malunais. Kol yra paklausa, tol bus ir pasiula, kas, beje, buvo per amzius. Na kame problema, legalizuotu, iteisintu valdzia pagaliu ta amata, tai nors mokesciais biudzetas pasipildytu.

Reiktų

Reiktų portretas
šį straipsnį įdėti po rubrika INTYMI ERDVĖ. Ten vyksta labai intensyvūs kursai šiai profesijai įsigyti.

saulynas

saulynas portretas
normaliam pasaulyj prostitucija legalizuota.pagrinde visoj europoj kainuoja 50 eur.aisku ledines,tai ir daugiau traukia.niekas nieko nebaudzia. vieninteliai ispanai,pakelese stovinciom prastitutem nieko nesako,bet jei ja paimsi pakelej,o ne viesnamyj,tai va vyrui tada bauda nuo 1000 iki 2000. o pas mus viesnamiu nelegalizuoja,o baudzia ir kas uzsiima ir kas naudojasi. kazkoks absurdas. suprasciau,kad butu viesnamiai ir dar zmones saviveikla uzsiimtu,tai aisku,slepiami mokesciai,,skraiudziama biedna valstybe. o kiek pajamu valstybe turetu,o kiek merginu susikurtu darbo vietu? juk vistiek norincios tai daryti uzsiemineja ar pacios,ar per sutenerius,ar isvaziuoja i europos viesnamius ir dirba savo darbeli.na,bet lietuvos istatymai yra uber alles.teisingumas triumfuoja,nusikalteliai sulaikomi ir baudziami blia!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių