Policija išaiškino iš „Norfos“ alkoholį vogusius jaunuolius

  • Teksto dydis:

Raseinių policijos pareigūnai sulaikė jaunuolius, kurie du kartus iš parduotuvės „Norfa“ pavogė alkoholio.

Trys 19-kos, 22 ir 23 metų vaikinai niekur nedirba ir nesimoko.

22 metų raseiniškis, rugsėjo pabaigoje grįžto iš pataisos namų, kuriuose atliko bausmę už anksčiau įvykdytas vagystes. Gimtajame mieste jis girtaudavo su draugais.

Sekmadienio naktį pritrūkę alkoholio, vaikinai sugalvojo jo gauti be pinigų. Pasiėmę kirvį, jie nuėjo prie Raseiniuose, Jaunimo gatvėje, esančios „Norfos“ parduotuvės. Ten kirviu išdaužė langą. Išbyrėjus stiklams, vienas jų įlindo į vidų ir lauke likusiems bendrininkams padavė iš lentynų pagrobtus alkoholio butelius bei cigarečių pakelius. Iš viso pavogtojo turto vertė siekė 93 eurus, skelbia policija.

Grįžę į savo lėbavimo vietą Vaižganto gatvėje, jaunuoliai linksminosi toliau. Po paros pasibaigus alkoholiui, kompanija nutarė dar kartą įsibrauti į parduotuvę.

Pirmadienio naktį apie 2.30 val. jie tokiu pat būdu, kaip ir pirmą kartą, vėl pateko į „Norfos“ į vidų ir pagrobė alkoholio bei rūkalų už 44 eurus.

Įsibrovėlių neišgąsdino net abu kartus suveikusi parduotuvės signalizacija. Šį kartą operatyviai atvyko parduotuvę saugančios firmos darbuotojai. Jie sutrukdė vaikinams pasiglemžti daugiau prekių.

Kai apsaugos darbuotojai apie vagystę tuoj pat pranešė policijai, tą naktį mieste dirbę Raseinių policijos komisariato pareigūnai ne tik apžiūrėjo įvykio vietą, bet ir ėmė atidžiai stebėti jaunimo judėjimą naktinėmis miesto gatvėmis.

Pareigūnų dėmesį patraukusios merginos atvedė juos prie vieno Vaižganto gatvės namo, pro kurio langą pareigūnai išvydo daug tuščių ir pilnų butelių alkoholio bei rūkalų. Etiketės atitiko iš parduotuvės pavogtų prekių pavadinimus.

Durys buvo neužrakintos. Jas pravėrę pareigūnai išvydo miegančią girtą kompaniją ir ją sulaikė. Vienam sulaikytųjų nustatytas vidutinis, kitiems dviem – lengvas girtumas. Įtariamieji uždaryti į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių