Policija gaudė ginkluotu plėšimu įtariamus nepilnamečius

Vilniuje gausios policijos pareigūnų pajėgos sekmadienio vakarą gaudė parduotuvės ginkluotu plėšimu įtariamus nepilnamečius. Vienas sulaikymo metu buvo peršautas į koją.

21.30 val. į miesto pakraštyje, J.Tiškevičiaus gatvėje, esančią parduotuvę užėjo du jaunuoliai. Vienas jų buvo su kauke, kitas galvą užsidengęs striukės gobtuvu. Jie papurškė pardavėjai dujų ir, grasindami į pistoletus panašiais daiktais, pagrobė kasos aparatą su pinigais ir pasišalino automobiliu „Mazda“.

Nusikaltimo liudininkai nedelsdami apie įvykį pranešė policijai, nurodė automobilio valstybinius numerius. Į įvykio vietą buvo išsiųstos gausios Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnų pajėgos. Kiek vėliau į pagalbą kolegoms atskubėjo ir Vilniaus rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnai.

Pasak policijos pranešimo, ties Galvės gatve policijos pareigūnai pastebėjo ir pradėjo persekioti automobilį, sprukusį po padaryto nusikaltimo. Prie Vaidotų gyvenvietės įtariamieji automobilį metė ir bandė sprukti, tačiau buvo sulaikyti.

Sulaikant pirmąjį įtariamąjį patrulis iš tarnybinio ginklo iššovė du šūvius į viršų. Įtariamasis 17-metis vilnietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Antrajam plėšikui pavyko trumpam dingti iš persekiojančių pareigūnų akiračio, tačiau į pagalbą pasitelkus kinologą su tarnybiniu šunimi, jis sulaikytas ties Vilijos gatve.

Įtariamasis aktyviais veiksmais pasipriešino pareigūnui, suduodamas jam keletą smūgių į įvairias kūno vietas. Pareigūnams teko panaudoti tarnybinį ginklą - tris kartus iššovė į orą, vieną -  įtariamajam į koją. 16-metis vilnietis dėl šautinės žaizdos kojoje paguldytas į ligoninę Santariškėse.

Pasak policijos, pas įtariamuosius rasta dujinių ginklų, o automobilyje - pagrobtas kasos aparatas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Antradienį bus kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo abiems įtariamiesiems.

Baudžiamasis kodeksas už ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų.


Šiame straipsnyje: apiplėšimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
gangsterius i gaidyna

koltas

koltas portretas
Buciauj vietoj nudejas kam su padlom terliotis ir serti dabar reikes

daktaras

daktaras portretas
O ko koviniu veiksmu nepanaudojo lohai,he,he,je
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių