Policija dviratininkus ragina registruoti dviračiius

Policijos pareigūnai teigia, kad atšilus orams, gatvėse pagausėja dviratininkų, tačiau taip pat pagausėja ir dviračių vagysčių.

Įsigijus dviratį, reikia užsirašyti jo numerį. Jei jis pavagiamas, būtinai reikia pranešti policijai apie vagystę, nurodant dviračio numerį.

Pasak Policijos departamento, numeris bus suvestas į „Ieškomų ir rastų numeruotų bei individualius požymius turinčių daiktų ir dokumentų registrą“, kur jis bus viešai matomas.

Norint pranešti policijai, nebūtina vykti į policijos įstaigą, pareigūnai siūlo naudotis policijos portalu www.epolicija.lt. Pranešdami per portalą, gyventojai turi prisistatyti (autorizuotis) naudodami internetinę bankininkystę, ar kitas sistemas. Tuomet bus galima gauti išsamią informaciją apie pranešimo nagrinėjimo eigą ir priimtus sprendimus.

Gyventojams, kurie planuoja įsigyti nenaujus dviračius, policija siūlo aktyviai naudotis specialiai sukurtu Ieškomų ir rastų numeruotų bei individualius požymius turinčių daiktų ir dokumentų registru, kurį galima rasti rasite Policijos departamento interneto svetainėje www.policija.lt skyriuje „Paieška policijos duomenų bazėse“.

„Įvedę dviračio numerį registre, matysite, ar jis nėra vogtas“, – skelbia policija.

Į šį registrą suvedami ne tik dviračių, bet ir kitų vogtų daiktų numeriai pvz., (mobilių telefonų), todėl šiame registre, prieš perkant naudotą daiktą, galima pasitikrinti ir kitus numeruotus ir galbūt vogtus daiktus.


Šiame straipsnyje: vagystėdviračiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Velouostas

Velouostas portretas
Dviračio registravimas policijoje neapsaugo nuo dviračio vagystės. Nebent dviratis yra pavagiamas ir vėliau kokiam sandėliukyje atrandamas. Tada lengviau dviratį atgauti. Nedidelis straipsnis apie dviračių spynas: velouostas.lt/blog/2010/03/dviracio-spynos

AK

AK portretas
Spynos taip pat neapsaugo nuo vagystės visiškai. Dviračių registravimas, ženklinimas slaptais žymekliais bei ryškiu registravimo policijoje lipduku mažina patogumus ir patrauklumą vagims.

KAUNAS

KAUNAS portretas
BAIKIT PINIGUS PLEST IS ZMONIU MASINU NERANDA O CIA DVIRATI REGISTRUOTA JIESKOS TRUKSTA ZODZIU TAIP IR ZIURI KAIP IS TO ZMOGAUS PINIGU KAIP NORS ISTRAUKT LIGONIU VALSTIBE
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių