„Pokštas“ prie buvusios sinagogos šilutiškiui užtraukė baudžiamąją atsakomybę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas atmetė 43 metų R. B. apeliacinį skundą dėl Šilutės rajono apylinkės teismo kovo 28 d. nuosprendžio, kuriuo jis nuteistas 5 200 litų bauda už viešą tyčiojimąsi ir neapykantos žydų tautai kurstymą.

Šilutiškį apylinkės teismas nuteisė už tai, kad jis vieną 2012 metų rugsėjo vakarą Švėkšnoje, būdamas neblaivus ir žinodamas tradiciją, kad žydai nevalgo kiaulienos, ant buvusių žydų maldos namų išorinių durų vinimis prikalė dvi kiaulės ausis. Vyras nurodė, kad taip  pajuokavo ir siekė atkreipti visų dėmesį į netvarkomą pastatą, todėl aukštesniojo teismo prašė jį išteisinti arba paskirti laisvės apribojimo bausmę, praneša Klaipėdos apygardos teismas.

Tokiais apeliacinio skundo motyvais R. B. apygardos teismo teisėjų kolegijos neįtikino. Nutartyje pažymėta, kad taip neigdamas kaltinimą R. B. siekia tik baudžiamosios atsakomybės sušvelninimo ir akivaizdu, kad nuteistasis, būdamas vietinis miestelio gyventojas ir žinodamas bei tikslingai pasirinkdamas būtent istorinės vertės pastatą, įsigijęs kiaulės ausis ir atlikęs nusikalstamus veiksmus, siekė viešai pasityčioti ir skatinti neapykantą žydams. Teisėjai nepatikėjo, kad nuteistasis pasipiktinimą netvarkomais pastatais išreiškė būtent tokia forma, nors miestelyje yra ir daugiau apleistų, netvarkomų pastatų, dėl kurių vyras nepasipiktino.

Ši Klaipėdos apygardos teismo nutartis gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių