Po gaudynių kontrabandininkai vis vien įkliuvo

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai po trumpų gaudynių sučiupo du vietinius cigarečių kontrabandininkus.

Trečiadienį Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai ties Švenčionių rajono Linkonių kaimu pastebėjo Adutiškio miestelio link ėjusius kelis asmenis su ryšuliais. Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – kilometras, o netoliese teka siaura ir negili Kamojos upė.

Sulaikymo metu nešikai metė krovinį ir, pasinaudoję tamsa, spruko į skirtingas puses. Bėglių paieškai Adutiškio užkardos pasieniečiai pasitelkė kolegas iš Specialiosios paskirties užkardos bei kinologą su tarnybiniu šunimi.

Prie Kamojos upės skardžio, kur buvo pastebėti kontrabandininkai, VSAT pareigūnai aptiko tris juoda polietileno plėvele aptrauktus didelius ryšulius, prie kurių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos. Juose rasti baltarusiškomis banderolėmis pažymėti 6 tūkstančiai pakelių cigarečių „Queen Menthol“, „Queen Superslims“, „NZ Gold““ bei „Minsk Superslims“.

Vieną cigarečių nešiką VSAT pareigūnams pavyko sulaikyti už maždaug puskilometrio nuo radinio vietos, kitą – šiek tiek toliau, kitame Kamojos krante.

Nustatyta, jog abu kontrabandininkai yra Švenčionių rajono gyventojai, 41 ir 49 metų. Po apklausos juos pasieniečiai uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vyrams už padarytą nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Minėtame VSAT padalinyje saugomi ir švenčioniškių gabenti rūkalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių