Plungiškiai parduodavo automobilius, o paskui juos pavogdavo

Prieš teismą stos trys Plungės gyventojai, kuriems inkriminuojamos penkių automobilių vagystės. Įtariama, kad vyrai per skelbimus parduodavo automobilius, o paskui susigrąžindavo juos pavogdami.

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ketvirtadienį paskelbto pranešimo, tyrimo metu nustatyta, kad 20-metis V.Z. ir 19-mečiai G.M. bei G.S. įtariami automobilio "Volvo S60 vagyste Jonavoje, "Volkswagen Passat" vagyste Kelmėje, "Peugeot 407" pasisavinimu Klaipėdoje ir "Mercedes-Benz" bei "Volkswagen Passat" pagrobimai Šiauliuose. Visos šios vagystės buvo užregistruotos praėjusių metų spalio mėnesį. Visi pavogtieji automobiliai buvo angliško tipo, juose vairas įrengtas dešinėje pusėje, pagaminti 2001-2004 metais.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai po užregistruotų "Mercedes-Benz" bei "Volkswagen Passat" vagysčių Šiauliuose susisiekė su kitų miestų, kuriuose taip pat buvo pavogti automobiliai, kolegomis, pasikeitė turima informacija. Pareigūnai padarė prielaidą, kad visus nusikaltimus galėjo padaryti tie patys asmenys, kurių pėdsakai veda į Plungę. Šiaulių kriminalistai nutarė visų šių vagysčių tyrimą perimti į savo ranka - jų iniciatyva visos penkios baudžiamosios bylos buvo sujungtos į vieną.

Kadangi Šiauliuose pavogtieji automobiliai buvo ką tik įsigyti pagal skelbimus interneto portaluose, buvo įtarta, kad vagystes galėjo įvykdyti šiuos automobilius pardavę asmenys. Skelbimuose nurodyti jų telefonai buvo išjungti, patys skelbimai iš interneto portalų ištrinti. Imta vykdyti šių asmenų kontrolę ir rinkti apie juos duomenis.

Paaiškėjo, kad šie asmenys savo nusikalstamoms veikoms vykdyti naudojo elektroninius įrenginius. Juos į automobilius plungiškiai įmontuodavo prieš parduodami, po to jų pagalba galėdavo lengvai nustatyti, kur automobilis yra. Prieš parduodami automobilius jie taip pat pasidarydavo ir automobilių atsarginius raktelius. Žinodami vietą, kur stovi jų parduotas automobilis, ir turėdami užvedimo raktelius, automobilius jie pavogdavo nesunkiai.

Pareigūnams pavyko perprasti elektroninių įrenginių veikimo principą. Atlikus išsamią analizę bei kitus būtinus veiksmus, buvo surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pareikšti įtarimus plungiškiams V.Z., G.M. bei G.S. 2013 metų vasarį jie buvo sulaikyti. Bendra šių asmenų veiksmais padaryta turtinė žala siekia apie 41 tūkst. litų, kurią įtariamiesiems teks atlyginti.


Šiame straipsnyje: Plungėaferavogti automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių