Pjuvenų briketai slėpė kontrabandines cigaretes

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sekmadienį, Klaipėdoje sulaikė stambią cigarečių kontrabandos siuntą, kaip manoma, skirtą Švedijos ir Danijos juodajai rinkai.

Beveik dviejų šimtų tūkstančių litų vertės nelegalūs rūkalai buvo paslėpti tarp automobilio puspriekabėje esančių pjuvenų briketų. Cigarečių kontrabandos gabentojai bando vis įmantresniais būdais pervežti savo nelegalius krovinius.Tuo sekmadienio pavakarę įsitikino muitinės pareigūnai, Klaipėdoje, Malkų įlankos jūrų uosto poste tikrinę perkėlos į Švediją laukusius krovininius vilkikus.

Apie 17 val. vakaro muitininkai atkreipė dėmesį į vilkiką "Scania T114", kuris atvažiavo jau beišplaukiant keltui. Automašinos vairuotojas - Alytaus rajono gyventojas V. K, labai skubėjo, tačiau pareigūnams kilo įtarimų, jog toks skubėjimas gali būti tik būdas išvengti vilkiko krovinio patikrinimo.

Patyrusių muitinės pareigūnų nuojauta neapgavo - patikrinus "Scania T114" puspriekabę, tarp 25 sunkių pjuvenų briketų padėklų rasti įterpti ir 5 padėklai dėžių su kontrabandinėmis cigaretėmis "Jin Ling".

Kontrabandos gabentojai aiškiai nesitikėjo muitinio patikrinimo - rūkalų dėžių net nesistengta kaip nors užmaskuoti, jas buvo galima nesunkiai atskirti nuo pjuvenų briketų. Iš viso muitinės kriminalistai vilkiko puspriekabėje rado beveik milijoną vienetų (48 tūkst. 28 pakelius) cigarečių "Jin Ling" su rusiškomis banderolėmis. Jų vertė - daugiau nei 190 tūkst. litų.

Krovininio vilkiko vairuotojas negalėjo muitininkams paaiškinti kaip tarp jo krovinio, kurį, muitinės pareigūnų žiniomis, per Švediją jis turėjo vežti į Daniją, atsidūrė nelegalių rūkalų siunta.

Po apklausos vairuotojas buvo paleistas. MKT Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Muitinės pareigūnai pastebi, kad pastaraisiais metais cigarečių kontrabandos gabentojai grįžo prie "tradicinių" nelegalių rūkalų slėpimo būdų. Cigaretės vis dažniau slepiamos tarp medienos gaminių, t.y. būdais, ypač aktyviai naudotais dar 2000-2003 m.

Šitaip 2007-ųjų pabaigoje MKT pareigūnai Medininkuose sulaikė pusės milijono litų vertės cigarečių "Jin Ling" kontrabandą, paslėptą tarp medžio ruošinių. Iš Baltarusijos įvažiavusiame krovininiame vilkike buvo įrengta išradinga slėptuvė - medienos tepakrauta tiek, jog medžio ruošiniai iš šonų, viršaus ir apačios dengtų cigarečių dėžes.

Dar įmantresnė buvo 2008 m. pradžioje Klaipėdoje sulaikyta cigarečių "Super Kings" kontrabanda. Mobiliąja rentgeno sistema peršvietę iš Klaipėdos į Vokietiją turėtą gabenti lentų krovinį, muitinės pareigūnai aptiko, jog daugelis lentų - tuščiavidurės: jose buvo išpjautos ertmės, į kurias prigrūsta cigarečių "Super Kings", supakuotų į ilgas lentų pavidalo polietileno juostas.


Šiame straipsnyje: muitinėkontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių